Kétéves árfolyamcsúcson jár a bitcoin – óriási pénzek tarthatnak a kriptopiacra

Hírek
A legnagyobb kriptodeviza árfolyama egy hatalmas ralit követően 45 ezer dollár felett stabilizálódott, az elemzők és a befektetők is kirobbanóan optimisták.

Közel kétévnyi relatív mélyrepülést követően ismét átlépte a 45 ezer dolláros lélektani határt a bitcoin árfolyama, a legnagyobb kriptodeviza lendületét továbbra is az első bitcoin ETF várható, január 10 előtti engedélyezése tüzeli az elemzők véleménye szerint.

A befektetők ugyanis szinte biztosra veszik, hogy többszöri halasztást követően a jelenlegi, január 10-zel záruló véleményezési időszak vége előtt már valóban engedélyezi az amerikai tőzsdefelügyelet az első, közvetlenül spot bitcoinba fektető ETF elindítását, hatalmas mennyiségű tőkét vonva be ezzel a kriptopiacra.

A bitcoin december eleje óta több mint 20 százalékot erősödött, a tavalyi év során pedig 155 százalékos felfutást élt meg a kurzus, soha nem látott közelségbe kerülve ezzel a 2021 novemberében felállított 69 ezer dolláros árfolyamcsúcsához.

Eric Balchunas, a Bloomberg kriptopiaci elemzője a Cointelegraph-nak kiemelte: arra, hogy az SEC végérvényesen elutasítja a bitcoin ETF-ek elindítása iránti beadványokat, gyakorlatilag semmilyen esély nincsen, a korábban látott halasztás forgatókönyve azonban továbbra is elképzelhető, igaz, 10 százalék alatti esélyt ad csak erre a szakértő.

Ha a következő két hét során nem engedélyezik az első bitcoin ETF-et, az szinte biztosan azért lesz, hogy időt nyerjenek maguknak.

– fejtette ki Balchunas.

A cikk itt folytatódik

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink