Két illegális bevándorló teljesen hülyére vette az angol hatóságokat

Hírek
Angliában két illegális bevándorló azt hazudta a brit hatóságoknak, hogy nekik is volt lakásuk a szűk egy éve leégett londoni toronyházban, a Genfell Towerben. Az illetékesek nem tudták, vagy csak nem ellenőrizték a mingránsok állítását, így azok 9 hónapon keresztül laktak egy luxusszállodában az angol adófizetők pénzén.

Lassan egy éve történt az a tragikus eset, amelynek során egy londoni toronyház kigyulladt és 72-en halálukat lelték a lángok között – írja a Daily Mail. Az otthonaikat elvesztők számára a brit kormány luxusszállodákban biztosított lakhatást.

Történetünk két negatív főhőse – Mr. Brooks és Ms. Douglas – bejelentkeztek a hatóságoknál, mint a Genfell toronyház egyik leégett lakásának lakói. Mit ad Isten, nincs hova menniük, így igénybe vennék a kormány által biztosított elszállásolást. Cselszövésük bejött, hiszen a gyönyörű szép Radisson Blu Edwardian Hotelben biztosítottak számukra lakhatást. (A szálloda épülete látható borítóképünkön.)

A nő 276, míg a férfi 243 napot töltött a luxusszállodában. Mindez nagyjából 104 ezer fontjába (hozzávetőlegesen 38 millió forint) került az angol adófizetőknek. A pár annyira pofátlan volt, hogy még az ingyen kapott ételre is panaszkodtak. A brit kormány megoldása erre az volt, hogy biztosítottak számukra egy hitelkártyát, hogy megfelelő minőségű ételeket vásárolhassanak. A kártyára szűk 9 hónap alatt 11 ezer fontnyi kiadást – azaz 4 millió forint – terheltek. Természetesen ismét az angol adófizetők kárára.

Mindezek mellé a kaptak mindketten egy-egy Oyster kártyát, amivel ingyen tudtak közlekedni egész London területén. Ezzel együtt, valamint egyéb, a szálloda által felszámolt költségekkel összesen körülbelül 125 ezer font összegben (majdnem 46 millió forint) károsították meg a brit államot.

Végül úgy buktak le, hogy amikor a hatóságok rákérdeztek – igen, majdnem egy évvel később – a Genfell toronyban leégett “lakásuk” számára, olyan számot adtak meg, ami nem volt az adott emeleten. Ezek után sikeresen tudták azonosítani a két jamaikai illegális bevándorlót, akik már 2002 óta az országban tartózkodnak. Annak ellenére, hogy anno ki akarták toloncolni őket, sikeresen felszívódtak, és az elmúlt 15 évet Angliában töltötték.

Borítófotó: dailymail.co.uk

Ezek is érdekelhetnek

További híreink