Két év múlva költözik a várba a Pénzügyminisztérium

Hírek figyelo.hu

Lezárultak az egykori Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületegyüttese rehabilitációjának második ütemére kiírt közbeszerzési eljárások – írja a VG.hu

A napokban aláírt szerződések értéke nettó 54,4 milliárd, illetve 1,25 mil­liárd forint, amely mindkét közbeszerzésnél az előzetesen becsült érték alatt maradt – közölte a Pénzügyminisztérium, hozzátéve, hogy a tervek szerint a minisztérium 2023 végén költözhet (vissza) a Várba.

Az uniós nyílt eljárás nyertese a West Hungária Bau Kft. és a Garage Kft. konzorciuma lett, a beruházás mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatainak ellátására kiírt eljárást pedig a Céh Zrt. nyerte – tájékoztatta a témával kapcsolatban a Magyar Nemzetet a beruházó PM-Tér6 Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Halmai Zoltán. A nyertes kiválasztásakor a legnagyobb súllyal az árat vették figyelembe, de az is fontos szempont volt, hogy a kivitelezés irányítói megfelelő szakmai előélettel és műemléki környezetben végzett beruházásokon szerzett tapasztalatokkal rendelkezzenek. Végül mindkét eljárásban a legalacsonyabb árat ajánló pályázat nyert.

A várbéli épület rekonstrukciója már 2018. óta tart, a mostani közbeszerzések a 1904-ben Fellner Sándor tervei alapján épült épület rekonstrukciós beruházás második fázisáról szólnak.

A teljes cikket a VG.hu-n olvashatja

(Borítókép: A Budai vár díszkivilágításban a Föld órája elnevezésű akció előtt 2021. március 27-én. (MTI/Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink