Két dzsihadistát tartóztattak le Spanyolországban, mert terrorista propagandát terjesztettek

Hírek
Spanyolország lett a migránsok legfőbb célpontja, miután Olaszországban bevándorlásellenes kormány alakult. Ennek hatására pedig a terror fenyegetettség is fokozódik, ennek ékes példája, hogy a spanyol hatóságok kettő marokkói származású dzsihadistát tartóztattak le múlt hét szombaton.

A hatóságok szerint a kettő dzsihadista több hónapja használta az internetet arra, hogy terrorista propagandát közöljön, valamint toborzásra – írja egy francia lap. A hatóság információi szerint a két migránsnak köze lehetett a 2017-es katalóniai terrorakciókhoz, sőt támadást is terveztek az FC Barcelona labdarúgócsapat ikonikus stadionja, a Camp Nou ellen.

A toborzást főként Katalóniában végezték Barcelona központtal. De Tarragone és Mataro városkáiban is sokszor megfordultak. Utóbbiban fogták el őket végül. A nyomozók és terrorelhárítók munkája azonban még nem ért véget. Sajtóinformációk szerint ugyanis mindkét marokkói származású dzsihadista kapcsolatban állt a 17-A nevezetű sejttel. Ez az a terrorsejt, amely magára vállalta a 2017 augusztusában történt terrortámadásokat. 

Ideje lenne tehát megértenie mindenkinek: a tömeges bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár. Ezt látjuk Spanyolországban is: ahogy egyre többen érkeznek, úgy egyre fokozódik a terrorfenyegetettség.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink