Készülnek a karácsonyi rohamra a bevásárlóközpontok

Hírek D. GY.
Erősödőben van a járvány negyedik hulláma, miközben közeledik a kiskereskedelem legfontosabb időszaka, a karácsonyi bevásárlási szezon.

A plázák igyekeznek felkészülni és felkészíteni vásárlóikat a biztonságos vásárlásra. Így például a Mammut és az Aréna Mall az idén ismét megkapta a Safe Asset Group nevű svéd cég biztonságos kereskedelmi létesítményeknek odaítélt Covid-megfelelőségi Tanúsítványát. Az elismerés azt igazolja, hogy

mindkét budapesti bevásárlóközpont a nemzetközi sztenderdek szerint is felkészült a koronavírus járvány kockázatainak kezelésére.

A bevásárlóközpontok a karácsonyi roham előtt ismét felhívják a vásárlók figyelmét arra, hogy kötelező a maszkviselés, hogy kézfertőtlenítő pontokat telepítettek az áruházak különböző pontjaira, hogy legalább háromszor, szükség esetén azonnal fertőtlenítő takarítást végeznek, valamint az épületeket a szokásosnál gyakrabban szellőztetik. Fontos a megfelelő távolságtartás betartása is. A bevásárlóközpontok bérlőik figyelmét is felhívták a biztonsági intézkedések fokozott betartásának fontosságára.

A fertőzés elkerülés érdekében a vevők is sokat tehetnek. Így például olyan időszakokra időzíthetik vásárlásaikat, amikor kisebb a forgalom.

IKEA: fenntarthatóbb lett a magyarok karácsonya

(Borítókép: A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ karácsonyi díszben Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink