Késnek a vonatok a székesfehérvári és a balatoni vonalakon

Hírek
A torlódások elkerülése érdekében egyes járatokat nem indítanak el.
Műszaki hiba miatt jelentős késésekre kell számítani székesfehérvári és a balatoni vasútvonalakon közölte a Mávinform. A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a szerelvényeket felármentesen lehet igénybe venni.
 
A közlemény szerint Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Kelenföld és Tárnok között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében pedig 60-120 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok. 
 
A torlódások elkerülése érdekében egyes járatokat nem indítanak el, Székesfehérvárnál és Szabadbattyánnál összekapcsolnak vonatokat, illetve az utasokat átszállítják.
 
A szakemberek a gyártó bevonásával dolgoznak a berendezések javításán, de egyelőre nem tudni, hogy mikor állhat vissza a menetrend szerinti közlekededés a vonalakon.
 
A menetrend szerinti forgalom helyreállításáig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca között közlekedő vonatok felármentesen vehetők igénybe, azaz nem kell megváltani a hely- és/vagy pótjegyet. A pót- és helyjegy nélküli utasok csak a szabadon maradt helyeket foglalhatják el a helyjegyes járatokon, az előzetesen megváltott pót- és helyjegyek a vonatokra továbbra is érvényesek.
 
Címlapkép: MTVA/Jászai Csaba