Késhet a védettségi igazolványok kiküldése

Hírek figyelo.hu

A járvány területi érintettsége nem nagyon változik, a települések 99 százalékán továbbra is van koronavírusos beteg – figyelmeztetett Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Keddig 3 679 730 ember kapott védőoltást Magyarországon, és a héten várhatóan elérkezünk a négymilliós határhoz, amelyhez a kormányfő elmondása és a kormany.hu-n később megjelentek szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt megnyílnak az éttermek belső terei, a szálláshelyek, a mozik, a színházak, az uszodák és még sok más hely.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy

a védettségi igazolványok oltópontok általi lejelentése, és ennélfogva a kiküldése késhet a sok beadott védőoltás miatt.

Ha valakinek problémája támad, az ügyfélkapun keresztül keresse a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatos ügybejelentés menüpontot, és ott jelezheti a problémáját – mondta.

Ugyanez megtehető – időpontfoglalás után – a kormányhivatalokban az ügyfélszolgálati munkatársaknál.

Ezután Müller Cecília köszönetet mondott mindenkinek, aki most a koronavírus-járvánnyal való megküzdést segítik, az informatikusoktól az összes segítő szakemberig.

A lakosság 37 százaléka van beoltva Magyarországon – emögött óriási munka, sok ember erőfeszítése van – hangsúlyozta.

Az oltások elutasítása tavaly még 36 százalék volt, ez mostanra 19 százalékos arányra apadt, miközben a megkérdezett magyarok 62 százaléka oltáspárti, szeretne oltást

– mondta az országos tisztifőorvos.

Csökkenőben van az országban a fertőzöttek száma, de a területi érintettség nem nagyon változik, a települések 99 százaléka továbbra is érintett a járványban – figyelmeztetett Müller Cecília.

A tisztifőorvos elmondta azt is, hogy a két másik mutációból létrejött harmadik, indiai változatot még nem mutatták ki hazánkban.

(Borítókép: Teknős Miklós, Magyar Nemzet)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink