Kéri László: Ez egészen elképesztő

Hírek
A balliberális véleményformálók tegnap este fél 11-ig meg voltak győződve arról, hogy a magas részvétel az ő pártjaiknak kedvez. Az eredmény ugyanakkor hideg zuhanyként érte őket, Kéri Lászlónak például teljesen elakadt a szava, csupán annyit tudott mondani: "Ez egészen elképesztő!".

Hetekig azt hallgattuk az ellenzéki politikusok és elemzők részéről, hogy a magas részvétel kizárólag az ellenzéknek kedvez, és ha 70 százalék felett mennek el a választópolgárok, akkor borítékolható az ellenzék győzelme.

Nos, erre a hamis állításra alaposan rácáfoltak a tegnapi esti választási eredmények. Bebizonyosodott, hogy magas részvétel mellett sem verhető meg a Fidesz-KDNP. Erre döbbent rá a baloldali Kéri László is a HírTV tegnap esti választási műsorában, aki az eredmények láttán szinte szóhoz sem jutott.

Kálmán Olga a műsorban a választási térképre nézve azt mondta, hogy az "ország színe elég erőteljesen narancs". Kéri László erre csupán annyit tudott reagálni, hogy ez egészen elképesztő. A félresiklott elemzéseiről elhíresült politológus ezt követően saját maga vallotta be, hogy az általa korábban vélt tézisek sorra megdőltek ezen a választáson.

Az állítólag mindentől független műsorvezető a végén már csak annyit tudott kérdezni: Akkor vajon mivel lehet megverni a Fideszt? Nos erre a kérdésre valószínűleg nem Kéri Lászlótól kell várni a választ, akinek előrejelzései és meglátásai sorra megdőltek tegnap este.

Borítófotó: Kéri László politológus, MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink