Képmutatás a köbön, amit a BBC művel

Hírek
A British Broadcasting Corporation - vagy ahogy mindenki ismeri, a BBC, a világ egyik legnagyobb műsor- és hírszolgáltatója. Nem mellesleg a függetlenobjektív, de valójában liberális értékeket és érdekeket képviselő médiumok zászlóshajója, ami a brit közszolgálati média szerepét is betölti. Érdekes, hogy a csatorna női-férfi egyenjogúságot hangoztatja - vagy éppen kéri számon bárhol- miközben saját alkalmazottai között ezt a legkevésbé sem sikerül megvalósítani.

Ugyanis kétlem, hogy közel lenne az egyenlőséghez az, hogy a BBC 10 legjobban fizetett munkavállalója mind férfi. Egészen a tizenharmadik helyig kell pörgetnünk a BBC fizetési listáján, hogy az első női névvel találkozhassunk. Ő Claudia Winkelman, aki 370 ezer font körül keres, pontosabban 370 000 – 379 999 font között. A pontos összeget nem tudhatjuk meg, mivel a BBC és a brit kormány megállapodásának értelmében 10 000 fontos sávokban közlik a bérezésre vonatkozó adatokat.

A lényeg viszont, hogy az első 12 helyen 12 férfi áll, méghozzá elképesztő éves fizetésekkel. A Number one pozíciót Gary Lineker szerezte meg aki 1 750 000 font körül keresett 2017-2018 között. Ez forintra átszámolva 640 milliót jelent. Nem semmi összeg.

A top 20 legjobban fizetett BBC-s listáján összesen két nő található. Winkelman után a tizennegyedik helyen áll Vanessa Feltz 330 ezer környéki fizetéssel. Magyarán ha azt nézzük, hogy 250 ezer font feletti keresettel 20-an rendelkeztek a BBC-nél, és abból csak ketten nők, akkor mindenről beszélhetünk csak egyenlőségről nem. Ebből látszik mennyire hamis képet mutat magáról a BBC

Annyira sokszínűnek akarnak tűnni, hogy egyik leghíresebb sorozatukat ma már meg se jelentetnék. Ez a Monty Python. Miért nem kellene jelenleg a BBC-nek a vígjáték: mert túl fehérek.

Mindemellett még arra is jut idejük, hogy más országok külügyminisztereinek vádaskodjanak szintén a képmutatás legnagyobb fokán. Így járt Szijjártó Péter is persze mondanunk sem kell, hogy rendesen felsült a BBC munkatársa amikor a magyar külügyminiszter tényekre alapozott válaszokat adott minden agyament kérdésre.

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink