Kedvező globális kilátások

Hírek
Az európai nagyvállalatok többsége szerint pozitívak a globális üzleti kilátások – derül ki abból az új felmérésből, mely a Gyáriparosok Európai Kerekasztalának (European Round Table of Industrialists) megbízásából készült.  

Az (European Round Table of Industrialists (ERT) első ilyen kutatása szerint – melyet az Európai Gazdaságkutató Központ (ZEW) készített – a piaci szereplők többsége bízik az európai és a globális gazdaságban.

Ugyanakkor az ERT-tagok is kifejezték azokat a széleskörben ismert és megfogalmazott aggodalmakat – különös tekintettel azokra, melyek a jövőbeli üzleti befektetéseket illetik – melyek a Brexit (vagyis Egyesült Királyság azon döntése, hogy kilép az Európai Unióból) és az ebből fakadó példa nélküli kihívások miatt lépnek fel. Az ERT tagjai a kilépési folyamat során nagyobb átláthatóságot várnak el rövid távon, valamint a szabályozások folytonosságának biztosítására hívják fel a figyelmet a kilépést követő átmeneti időszakban.

Miközben az Egyesült Királyság és az EU között folynak a hosszú távú kapcsolatakat érintő tárgyalások, az elkövetkező két-három évben a biztonság érdekében hatékony átmeneti időszakra van szükség. Az üzleti döntéshozók hamarosan megkezdik a tervezést a 2019-es évre, és mind az EU, mind az egyesült királyságbeli vállalkozásoknak kiszámítható tervekkel kell előállniuk a következő három hónap során ahhoz, hogy a befektetési döntéseket az átállás pénzügyileg ne érintse.

Az ERT tagjai, köztük Európa ötvenhét legnagyobb vállalatának vezérigazgatója és elnöke úgy véli, hogy ez a megközelítés mindkét fél érdeke. Ez az egyetlen módja annak, hogy minimalizálják a problémákat, és lehetővé tegyék a cégek számára, hogy megfelelően átalakítsák üzleti stratégiájukat.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink