Katari kollégájával tárgyalt a gazdaságfejlesztési miniszter

Hírek Figyelő

Dohában tárgyalt a gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy Márton Sheikh Mohammed bin Hamad bin Qassim Al Abdullah Al-Thani kereskedelmi és ipari miniszterrel folytatott kétoldalú megbeszélést. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a tárgyaláson a két miniszter áttekintette a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az ipari és kereskedelmi együttműködésekre és a lehetséges befektetési területekre.

A magyar-katari gazdasági kapcsolatok az elmúlt években folyamatosan és dinamikusan fejlődtek és ez a tendencia jövőben is tovább folytatódhat. 2022-ben például a két ország közötti kereskedelmi kapcsolat 24 százalékkal bővült, így az már meghaladta a 76 millió dollárt.

Nagy Márton kifejtette, hogy Katar az Arab-öböl térség egyik legdinamikusabban fejlődő országa, gazdasági fejlődése példaértékű többek közt az élelmiszeripar, a gyógyszeripar és a pénzügyi rendszer területén. Emellett Katar hazánk fontos partnere lehet a zavartalan energiaellátás biztosításában is. A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell erősíteni a két ország gazdasági kapcsolatait, prioritásként szükséges kezelni a kutatás-fejlesztési és ipari együttműködések kiszélesítését és mélyítését.

Borítókép: A magyar delegáció Katarban.Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír (középen) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (Fotó: MTI/Miniszterelnöki sajtóiroda)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink