Katar már az idén csatlakozik az F1-családhoz

Hírek Figyelo.hu

Teljessé vált a Formula–1 2021-es versenynaptára, miután a sorozat hivatalos honlapján bejelentették, hogy Katarban futamot rendeznek novemberben.

A 2021-es versenynaptár összeállításakor úgy tervezték, hogy november 19. és 21. között is rendeznek egy versenyhétvégét, azonban azt sokáig nem lehetett tudni, hogy pontosan hol. Nemrégiben azonban bejelentették, hogy a Katarban található Losail International Circuit ad otthont az idei szezon 20. fordulójának.

A közel-keleti ország már jó ideje dolgozik a Formula–1-es futam rendezésének elnyerésén,

s már hónapokkal ezelőtt felmerült, hogy talán a következő évet sem kell megvárnunk az első Katari Nagydíjig. Sőt, a szervezők és a királykategória vezetősége máris hosszú távú megállapodást írt alá.

Annyi biztos, hogy az idei versenyhétvége után 2022-ben nem lesz futam Katarban, ugyanis ott rendezik a labdarúgó-világbajnokságot. 2023-ban azonban visszatér az F1-es mezőny, és a jelenlegi megállapodás szerint tíz évig helye lesz a versenynaptárban Katarnak. A fővárostól nem messze fekvő versenypályán 2004 óta rendeznek MotoGP-s versenyeket, ám könnyen lehet, hogy az első F1-es futam után egy másik pályán kerül sor a jövő Katari GP-jeire – erről egyelőre nem született döntés a Nemzeti Sport szerint.

Kriptovalutával tömik ki a Forma-1-et

(Borítókép: Losail Circuit Sports Club, Facebook)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink