Karácsonyt a buszsávban vitte szolgálati kocsija

Hírek Pindroch Tamás
Egy motoros vette fel, hogy Karácsony Gergely főpolgármestert szolgálati autója a dugóban a buszsávban szállítja az Erzsébet hídon.

„Karácsony Gergely a közlekedési dugók okozta kaotikus helyzeten viszonylag könnyedén túlteszi magát, autója ugyanis a buszsávot használja”

– írja az Origo. A portál közölte a videót ahogy a főpolgármester autója délelőtt a buszsávban közlekedik, miközben a többi autó a közlekedési dugóban várakozik.

Karácsony – akinek nincs jogosítványa, sofőr szállítja mindenhová – úgy reagált, „nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna, nem tartom teljesen kizártnak, hogy ez mégis előfordult. Miniszterek rendszeresen megteszik egyébként.” Arra, hogy a sofőrje tett-e ilyet, azt felelte,

„remélem, hogy nem, de ha előfordult, akkor majd beszélgetek vele erről, hogy ne csináljon ilyet.”

Ismeretes, hogy Karácsony főpolgármesterségének időszakát – az egyszerre időzített, több budapesti csomópontot is érintő rekonstrukciós munkálatok miatt – a soha nem látott fővárosi dugók jellemzik. Tetézik a gondokat a Nagykörútra felfestett buszsávok is. Az sem keltett szimpátiát, hogy Karácsony és környezete többször is lekezelően kommunikált az autósokkal.

A Mandiner beszámolója szerint például kinevette a dugók miatt panaszkodó autóst.

Anonymus: ingatlanos jutalékos rendszer a városházán

(Borítókép: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink