Anonymus: ingatlanos jutalékos rendszer a városházán

Hírek Pindroch Tamás
Újabb hangfelvételt mutatott be Anonymus. Ezen – feltehetően – Gansperger Gyula mutatja be a fővárosi ingatlanos jutalékos rendszert. Ezt az elhangzottak szerint Karácsony Gergely bizalmasai – akiket Bajnai Gordon ajánlott be a főpolgármesternek – működtetik.

Anonymus hangfelvétele szerint egy ismeretlen férfi beszélget (vélhetően) Gansperger Gyulával arról, hogy miképp működik a jutalékos rendszer. A pestisracok.hu beszámolója szerint Gansperger felvázolja, hogy a “csapat”, amit megismert úgy működik, hogy Zsolt (Berki Zsolt) van a “fronton”. (Berki Zsolt a Northern Rock Kft. tulajdonosa, az Index szerint ő volt a megbízó a Városháza eladásának folyamatában – a szerk.)

A beszélgetés szerint vele dolgozik Berki József, aki most Kiss Ambrussal (általános főpolgármester-helyettes főpolgármester-helyettes – a szerk) is egy csapatban működik.

Gansperger szerint Bajnai Gordon volt kormányfő Kisst és Tordai Csabát ajánlotta be Karácsony Gergelynek, miután megnyerte a főpolgármester választást. (Tudni kell, hogy Kiss a Bajnai-kormányban társadalompolitikai szakállamtitkár, Tordai pedig jogi és közigazgatási államtitkár volt.)

A Városháza eladására készülhetnek Karácsonyék

Gansperger elmondja, Tordainak hivatalosan nincs pozíciója, de a főpolgármester jogi főtanácsadója, minden olyan szerződés, rendelkezés, mit tervezett, ami a kimenő főpolgármestertől, azt ő készíti elő, és ő vizsgálja meg, hogy működőképes-e. Hozzáteszi:

“Tordai Csaba nem pénzezik. Tehát, hogy nincs benne a jutalékos rendszerben (…) A jutalékos rendszerbe, amit nekem a Zsoltnak kell fizetnem. Amit a Kiss Ambrus felé kell fizetnem.”

(Tordainak egyébként van hivatalos pozíciója. Ő a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságának elnöke. Ez az a cég, amelynek vezérigazgatója Barts Balázs tárgyalt a Városháza eladásáról Berkivel és a most megszólaló Ganspergerrel. A Valaszonline.hu szerint Tordai szakmai indokokkal védte meg a botrány kirobbanása után Bartsot a menesztéstől, aki egy fegyelmivel megúszta az ügyet – a szerk)

Anonymus a videó végén arról beszél, ez csak a kezdet, a városvezetés védekezése az ügyben pedig egyre gyengébb lábakon áll.

Anonymus arra is felhívja a figyelmet: már a főváros vezetése is elismeri, volt szándék a városháza értékesítésére. Hozzáteszi, ezek az emberek természetesen azt állítják, nekik mindehhez semmi közük és megpróbálták elvitetni a balhét azokkal, akik végrehajtották a döntésüket. Csakhogy ez hazugság. A fővárosi politikusok mindenről tudtak. Sőt, már régóta árulják a budapesti ingatlanvagyont, köztük a városházát is. A pénzek pedig szépen csordogálnak vissza a politikusokhoz – fogalmaz.

Újabb hangfelvétel szivárgott ki a Városháza eladásáról

(Borítókép: Getty Images)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink