Karácsonykor jegyezték be Gattyán György pártját

Hírek Figyelo.hu

Még a tavalyi év végén, december 24-én bejegyezték a Megoldás Mozgalom nevű politikai pártot – írta meg a Magyar Nemzet a birosag.hu-n közzé tett adatok alapján.

A MEMO rövidítéssel jelölt szerveződés elnöke Gattyán György, alelnökei pedig a Teqball két alapítója: Huszár Viktor és Borsányi Gábor, valamint Bajusz Krisztina ügyvéd.

Gattyán György üzletember, a Docler Holding alapítója decemberben az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy pártot alapít, és elindul a 2022-es országgyűlési választáson.

Gattyán Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot és a vállalkozáshoz összesen 106 magyar képviselőt keres. A milliárdos a Friderikusz podcast című műsorban később arról beszélt, hogy a kezdeményezése lényege, hogy digitalizálja Magyarországot, és ehhez társakat keres. A beszélgetésben az is elhangzott, hogy akár mozgalommá, és ha kell párttá szervezné a kezdeményezését 2022-re, de

hangsúlyozta, nem az a fontos, hogy megmérettesse az elképzelését a választáson.

A most mégis a párttá alakult kezdeményezést Gattyán legnagyobb cége, a Docler Holding székházába jegyezték be, a X. kerületi Expo térre.

Az internetes vállalkozásaiból, erotikus és jövendőmondó online szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán 2020-ban hatodik volt a Forbes leggazdagabb magyar listája szerint. Egy másik, a Szakonyi Péter által is készített listán Gattyán – 305 milliárd forintra becsült vagyonnal – a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött.

A milliárdos az elmúlt években főleg az általa is életre hívott új magyar sportággal, illetve különböző jótékonykodásaival került a hírekbe, idáig közélet témákban egyáltalán nem nyilatkozott meg.

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

További híreink