Karácsony Gergely: egyszerűen „csak” esélyes vagyok

Hírek
A Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely saját közösségi oldalán osztott meg egy roppant mulatságos bejegyzést.  

A Karácsony szerint Orbán azért vádolja őt antiszemitizmussal, s Tarlós azért nevezi szélsőliberálisnak, mert mindeketten félnek tőle. Félnek tőle, mert ahogy azt a pártokra csak szakaszjegyet kérő Karácsony mondja, ő esélyes.

Szóval Karácsony Gergely esélyesnek tartja magát a főpolgármesteri posztra, miután az előselejtezőn legyőzte Horváth Csabát, akinek nem ez az első élménye, ha vereségről van szó. A szocialista Horváth ugyanis korábban már indult Tarlós ellen, de csúnyán alulmaradt.

A bukott miniszterelnök-jelölt Karácsony tehát a sportértékkel nem bíró Horváth legyőzése után már esélyesként aposztrofálja magát. Optimista kijelentés ez a Jobbikkal flörtölő politikustól, hiszen az előválasztáson a szavazásra jogosult fővárosiak csupán két és fél százaléka vett részt.

A zuglói polgármester korábban azt nyilatkozta, hogy a Jobbik megszabadult a sötét múltjától, és a HírTv egyik műsorában azt állította, hogy nem nácizmus zsidó képviselőket listázni. A radikális párt mosdatása pedig hiábavaló, hisz Sneider Tamás, a párt elnöke cigányokart vert, felesége karlendítéssel üdvözölte a násznépet, míg Szávay István egy zsidó nő megverésével hencegett.

A Jobbik körüli legújabb botrányról a Figyelő is beszámolt: a párt prominens tagjai ismét a nyugdíjasokat ócsárolták.

Karácsony Gergely önbizalomtól duzzadó megnyilatkozása után Tarlós István feltehetőleg nem fog rosszul aludni. S ha a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje komolyan gondolja, hogy nem antiszemita, akkor szakítsa meg a kapcsolatot a rasszista Jobbikkal.

Borítókép: Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje leadja szavazatát a baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásán Budapesten, a Nyugati téren 2019. január 28-án. (MTI/Balogh Zoltán)