Karácsony és a kommunista barátok

Hírek
Karácsony Gergely az MSZMP utódpártja után a vörös csillagot büszkén vállaló kommunistákkal kötött szövetséget. A 13. havi nyugdíjigéret után jöhet az alapjövedelem belengetése is.  

Hogy vajon mire jó, hogy egy mérhetetlen párt, a Párbeszéd, a náluk még jelentéktelenebb, tényleg nevesincs Európai Baloldallal és a Balpárttal kössön szövetséget?

Látszólag teljesen értelmetlen a döntés, de csak látszólag az. Hiszen Vajnai Attila – aki büszkén vállalja a milliókat elpusztító kommunizmus betiltott jelképének, a vörös csillagnak a viselését – rendkívül jó kapcsolatokkal rendelkezik a Brüsszelben erős európai kommunista hálózatokkal. “Az Európai Baloldal és a Balpárt vállalja, hogy támogatja a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, mellette kampányol, valamint az Európai Parlament Egyesült Baloldal/ Északi Zöldek (GUE/NGL) frakciójának és az európai baloldali pártok vezetőinek politikai támogatását is kéri a szociális demokrácia programjához” – írták közleményükben a radikális baloldali, antikapitalista marxisták.

Ami fontos: az európai szélsőbal támogatja az alapjövedelem, az uniós minimálbér, a lakhatási jog alapjogként való elismerését. A Karácsony-féle Párbeszéd pedig ugyanezt hirdeti, nyugodtan csatlakozhatnának a szélsőbalhoz.

A 13-ik havi nyugdíj belengetése után Karácsony bizonyosan előáll majd az alapjövedelem ígéretével, ami tényleg egy tőről metszett kommunisztikus elképzelés, hiszen nem a munkát jutalmazzák, hanem a semmittevést. A 2010 előtti korszakra jellemző társadalmi feszültségek is abból eredtek, hogy nem a teljesítmény számított. Az őrület Karácsonnyal és kommunistáival folytatódhatna, bár ezt már a szocialisták sem biztos, hogy vállalnák. Gyurcsány pedig – a baloldali kapitalista milliárdos – egyértelműen elutasítja az alapjövedelmet.

Lesz ebből még újabb buli a baloldalon!

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink