Karácsony elköszönt a BKK vezérigazgatójától

Hírek Figyelo.hu

A mai napon Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A főpolgármester megköszönte dr. Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett. Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy

a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

A főpolgármester május 5-i hatállyal

megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót,

a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

Február elsejétől vezethette a BKK-t Varga Ivett, aki Nemesdy Ervint váltotta a vezérigazgatói poszton. Április végén a Magyar Nemzet írta meg, hogy személyes érintettsége ellenére járhatott el a BKK vezérigazgatója a szexuális zaklatással vádolt élettársa, a vállalat elektronikus jegyrendszerének a projektvezetője ügyében – Nagy Zsoltot azóta már szintén elbocsátottak a cégtől.

.

Borítókép: Varga Ivett, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új vezérigazgatója 2020. március 4-én a BKK fővárosi irodaházában, ahol interjút adott az MTI-nek. (MTI/Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink