Káoszt okozott az ellenzéki összeborulás a Jobbikban

Hírek
Hegedűs Lórántné, a Jobbik alelnöke Facebook-bejegyzésben hordta le azokat a balliberális pártokat, melyekkel együtt pártja a napokban állt ki a Parlament elé és tett fogadalmat az “orbáni diktatúra” leváltására. Ehhez képest az Origo által nyilvánosságra hozott dokumentumokban az áll, hogy Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke egy színpadon fog felszólalni DK-s, MSZP-s és Momentumos politikusokkal.

A lelkét vesztett, álcuki Jobbikban folyamatosak a belső feszültségek, ennek újabb ékes bizonyítéka Hegedűs Lórántné bejegyzése. Mint írta, szerinte “a jövőben leghatározottabban kerülni kell minden olyan helyzetet, ahol akár csak egy képen jelennénk meg a vörös ötven árnyalatához tartozó pártocskákkal, kivált olyan szerepvállalókkal, mint a szemkilövető Gyurcsány Ferenc.” Az összellenzéki fogadalmat hazugságnak nevezte, szerinte pártja nem közösködik “az '56 ötvenéves évfordulóját meggyalázó, IMF-paktumos balliberális szélsőséggel”. 

Ehhez képest az Origo birtokába jutott dokumentumokban feketén-fehéren szerepel, hogy a jobbikos, momentumos, DK-s és MSZP-s felszólalók egymást követik majd a Soros által finanszírozott “spontán tüntetéseken”. Az MSZP-t Heringes Anita, a DK-t Kaluzsnyi Debóra, a Momentumot Donáth Anna, aki a Miss Rendőrterror címet is elnyerte decemberben, a Jobbikot pedig Kálló Gergely képviseli. 

Kálló Gergely a Jobbik egyik középvezetője, valamint a Jobbik IT alelnöke, nem áll tőle távol a szkinhed szubkultúra sem és ő volt az, aki az MTVA-székháznál történt tojásdobálás előtt instruálta a fizetett tüntetőket, hogy akkor dobáljanak, majd “ha Szaszi szól”. 

Vona Gábor, majd Sneider Tamás elnöksége alatt az egykori nemzeti radikális párt a totális káosz képét mutatja. Az a Jobbik, mely Gyurcsány ellenében jött létre és vele szemben határozta meg magát, ma ott tart, hogy egy színpadra áll a 2006-os rendőrattakot vezető, az országot a csőd szélére sodró bukott miniszterelnökkel. Ugyanez fordítva is igaz, de kevesen vannak Magyarországon, akik Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban bárminemű hitelességre is mernek gondolni.

Borítófotó: Hegedűs Lorántné Jobbikos képviselő felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. február 20-án. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink