Kanadai kezekbe került a Rubik-kocka

Hírek Figyelo.hu

A Huffington Post információi alapján a magyar találmányt 50 millió dollárért, átszámítva több mint 15 milliárd forintért vásárolja fel a Spin Master nevű kanadai játékgyártó cég.

A VG.hu szemléje szerint Rubik Ernő azt nyilatkozta, hogy izgatottan várja, hogy az új tulajdonos beteljesíti álmomat, hogy játékok által neveljünk értelmes jövő nemzedékeket. A kockát 1974-ben találta fel ifjabb Rubik Ernő, az egyik legnevesebb magyar repülőgép-tervező fia. A feltaláló eredetileg a Bűvös Kocka nevet adta találmányának.

A szabadalmat 1977. december 31-én kapta ezt meg, a 80-as évek elején pedig elindult világhódító útjára. Magyarországon hozzávetőleg egymillió darabot vettek belőle, ami azt jelenti, hogy minden tizedik ember rendelkezett egy ilyen játékkal. Rövid idő alatt elterjedt és népszerűvé vált az egész világon. 1982. június 5-én volt az első, 2003 óta pedig kétévente megrendezik a Rubik-kocka-világbajnokságot.

(Borítókép: Rubik Ernő Kossuth- és állami díjas építészmérnök, a róla elnevezett kocka feltalálója a Red Bull Rubik-kocka világbajnokság magyarországi selejtezőjén a budapesti Tesla Loft Hallban 2018. május 27-én. (MTI Fotó: Mónus Márton)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink