Júliustól újabb enyhítések várhatók

Hírek Figyelo.hu

A maszkhasználat egy olyan téma, amit érdemes megvitatni és megvizsgálni, hogy melyek azok a könnyítések amelyek már július 1-től bevezethetők – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követő sajtótájékoztatón. Kiemelte: a közoktatási intézmények június végéig biztosítják a gyerekek felügyeletét, és erre igény is van, hiszen naponta 15-17 ezren igénybe is veszik.

Kiemelte, elindultak az Erzsébet-táborok is, és összességében idén 150 ezer gyerek pihenhet ezekben a táborokban. Döntöttek arról is, hogy

egész nyáron lehet táborokat szervezni, a köznevelési intézmények ezt még augusztusban is megtehetik, korábban erre nem volt lehetőségük.

Döntöttek arról is, hogy ismét beléphetnek a szülők is az iskolák épületébe, erre vonatkozó tiltás már nincs.

A szerdai kormányülésen javasolni fogják, hogy az augusztus 31-ig diplomázók élhessenek a nyelvvizsga mentességgel, ugyanúgy mint tavaly

– mondta Schanda Tamás, az innovációs és technológiai minisztérium miniszterhelyettese. Idén közel 50 ezren diplomáznak és 20 ezer hallgatónak nincs nyelvvizsgája, viszont a munkaerőpiacnak szüksége van a diplomás munkavállalókra.

(Borítókép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink