Judith Sargentini már nemcsak Magyarország, hanem a Néppárt ügyeibe is beleszól

Hírek
Judith Sargentini, a hazánkat folyamatosan támadó holland képviselőasszony „etikai nagytakarítást” sürget az Európai Néppártban. Az Orbán Viktor elleni gyűlölettől elvakult Sargentini szerint a nyilvánosságnak kell nyomást gyakorolni Magyarországra.

Sargentini szerint a Néppárt jobbratolódását meg kell állítani, s szerinte ez Manfred Weber néppárti csúcsjelölt dolga lenne. A hazugságok sorozatát tartalmazó Sargentini-jelentés összeállítója mindent elkövetne, hogy elhallgattassa a bevándorlásellenes és ezzel támogatója, Soros György világképével szemben álló politikai erőket.

A holland képviselőasszony szerint nem elegendő, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdőre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához.

Annak azért van némi pikantériája, hogy egy zöldpárti képviselő kezd el aggódni az Európai Néppárt sorsáért, még úgy is, hogy az EPP-ben 36 olyan képviselő ül, akik Sargentinihez hasonlóan a Soros-frakció tagjai.

Sargentini sérelmezte továbbá, hogy hazugságoktól hemzsegő jelentésének elfogadása után szerinte semmilyen lényegi intézkedés nem történt. A Soros Györggyel szimpatizáló képviselőasszony talán jobban tenné, ha a hazájában történt terrortámadásokkal foglalkozna, nem pedig hazugságokat terjesztene hazánkról és nem kérné számon a Néppárton annak belügyeit.

 

Borítófotó: Christian CREUTZ, European Union 2019

Ezek is érdekelhetnek

További híreink