Jövőre már Budapestről is eltekerhetünk a Balatonhoz

Hírek Figyelo.hu
Magyarország két legfontosabb turisztikai célpontját köti össze a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat. A kivitelezők a fővárostól Balatonakarattyáig a bicikliút szinte minden szakaszán dolgoznak majd az idén.

Az új nyomvonalú pákozdi kerékpárút munkálataival – a biatorbágyi és székesfehérvári átkelések kivételével – várhatóan jövő nyárra mindenütt el is készülnek – ismertette pénteki Facebook-bejegyzésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Budapesttől Etyekig – a biatorbágyi belterületet leszámítva – idén megépül a magyar tengerhez vezető kerékpárút első szakasza, melyet a következő szezonban várhatóan már használhatnak a közlekedők. Folyamatban van továbbá a fővárosi részek előkészítése is, Kamaraerdőtől a Dunáig.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közel 13,5 milliárd forinttal támogatja a Budapest–Balaton kerékpáros kapcsolat létesítését.

A teljesen előzmény nélküli, 108 kilométeres összeköttetés az Etyek–Budai borvidék mellett a Velencei-tavat és Székesfehérvárt is érinti majd.

(Borítókép: ITM)

További híreink