Jövőre jön a 8 százalékos minimálbér-emelés

Hírek
A munkaadók és munkavállalók, megegyeztek a kormánnyal a minimálbérről, így a következő két évben 8-8 százalékos növekedés jöhet.

Megszületett a megállapodás a jövő évi minimálbérről. A munkaadók és munkavállalók képviselői arról egyeztek meg a kormánnyal, hogy 2019-ben és 2020-ban is, 8–8 százalékos emelés lesz.

Így jövőre a minimálbér 149 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 195 ezer forint lesz – jelentette be a pénzügyminiszter. Varga Mihály hozzátette, hogy a kormány nyugodt szívvel csatlakozott a megállapodáshoz, az ezzel kapcsolatos rendelet pedig még idén megjelenik.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a 2010-es összeghez képest, a minimálbér mára megduplázódott.

Borítófotó: Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart az idei gazdasági növekedésről a Pénzügyminisztériumban 2018. december 28-án. Varga Mihály szerint a magyar gazdaság idén is jól teljesít, ebben az évben az első háromnegyed évben 4,2 százalékos volt a növekedés, emiatt a tárca szerint az év egészét tekintve várhatóan 4,6 százalékos lesz a gazdasági bővülés. Balról Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.
MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink