Jövő héten nyit az Utazás kiállítás, Bulgária a díszvendég

Hírek vg.hu
Bulgária lesz a jövő héten nyitó Utazás kiállítás külföldi díszvendége, a belföldi pedig Gyula és Békés vármegye – jelentették be a szervezők. A Hungexpo turisztikai vásárán másfél száz kiállító újdonságai mutatkoznak be, a vásárhoz idén is kapcsolódik a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és az E-bike Test & Show. A szakmai nappal nyitó kiállításhoz konferencia is társul, ahol az idei labdarúgó-Európa-bajnokság turisztikára gyakorolt hatása és az elmúlt évek gazdasági-turisztikai számainak elemzése lesz a téma.

Hagyományosan a nyári előfoglalási időszak idején, megújult formában és tartalommal rendezik meg idén az Utazás+ Kiállítást 2024. február 22–25. között a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban – hangzott el a rendezvényt bejelentő mai sajtótájékoztatón, adta hírül a Világgazdaság.

Az Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfeszt külföldi díszvendége Bulgária, a belföldi Gyula és Békés vármegye lesz.

A kapcsolódó rendezvények, a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és az E-bike Test & Show is immár hagyományosan megnyitja kapuit a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, ahol az érdeklődőket közel 150 kiállító, 23 belföldi és 28 külföldi desztináció várja önálló standokon. Összesen 40 országból fogadnak kiállítókat az idén – összegezte Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója a sajtótájékoztatón.

Az utazási ágazat legnagyobb és legjelentősebb hazai kiállítása az internet térhódítása idején is képes hatékonyan hozzájárulni ahhoz, hogy a látogatók megtervezzék közelgő utazásaikat, ízelítőt kapjanak az utazásszervezők és élményprogramok kínálatából.

Az Utazás+ kiállítás fókuszában ezúttal az aktív és kalandturizmus áll, melyhez szorosan kapcsolódik a kerékpározás is.

A tavaly első ízben bemutatkozó E-bike Test & Show nagy siker volt – hangzott el, ezért a szervezők idén is megépítik a több ezer négyzetméteres tesztpályát.

Hagyományosan népszerű eseménye az Utazás kiállításnak a lakókocsikat és lakóautókat felvonultató Karaván Szalon, ahol a járművek és a kempingezéshez használt felszerelések mellett jelen vannak a kapcsolódó szervezetek és szövetségek is.

Idén is lesz Járatlan Utakon Fesztivál, amelyen az ország ismert független hátizsákosai és extrém utazói gyűlnek össze, valamint Afrika Expo is.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

További híreink