Jót tesz a magyar gazdaságnak az új BMW gyár

Hírek MTI
Szijjártó Péter szerint a magyar emberek érdeme, hogy ez a fejlesztés Magyarországra jön.

A BMW debreceni gyárának megépülésével a magyar gazdaság tovább erősödik – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden arra reagálva, hogy az autógyártó közölte, 2020 tavaszán kezdődik az építkezés.

Hozzátette: a magyar emberek érdeme, hogy ez a fejlesztés Magyarországra jön, a magyarok magas színvonalú munkájának, szorgalmának és kiváló teljesítményének köszönhető.

Kiemelte, hogy a magyar gazdaság világszínvonalon teljesít, ezt bizonyítja az is, hogy a 34. legnagyobb exportteljesítményt érte el, és évente több mint 100 milliárd eurónyi exporttermék és -szolgáltatás előállítására képes.

Kifejtette, a magyar gazdaság továbbra is jóval az Európai Unió gazdasági növekedési üteme felett teljesít.

Drónfelvételek a leendő gyár területéről ›››

Hozzátette, a növekedés fenntartása érdekében jövő év elején gazdaságvédelmi akciótervre van szükség, mivel Brüsszel nemcsak a migrációs, hanem a gazdaságpolitikát is elhibázta, ezért az eurózóna országaira jövőre is inkább stagnálás lesz jellemző.

Közölte, a magyar gazdaságba egyre több értékes beruházás érkezik, ez jó, mert a magyar kis- és középvállalkozások termékeire és szolgáltatásaira egyre nagyobb az igény. A magyar kkv-nak jelentős szerep jut az országba települő nagy nemzetközi vállalatok beszállítói láncaiban. Azért is jó hír az egyre növekvő számú, és egyre magasabb hozzáadott értékű beruházás érkezése, mert a fizetések is dinamikusan nőnek: másfél év alatt 304 ezerről 450 ezer forintra nőtt egy új beruházása által létrehozott munkahelyen az átlagos fizetés – mondta Szijjártó Péter.

Fotó: http://www.kormanyhivatal.hu/downloa…stanulmany.pdf

Fotó: http://www.kormanyhivatal.hu/downloa…stanulmany.pdf

 

Borítókép: www.bmwgroup.jobs

Ezek is érdekelhetnek

További híreink