Joseph Daul úr, megoldásaink pedig vannak

Hírek

Az Európai Néppárt (EPP) elnöke, Joseph Daul a Die Welt konzervatív napilap kérdésére, hogy miért erősödnek az Európai Unióban a populisták, elmondta: ezeknek a pártoknak a módszere a félelemkeltés, és „csak a problémákról beszélnek, de megoldásokkal nem szolgálnak”. Erősen bírálta Orbán Viktort a plakátkampány miatt, és azt is elmondta: elképzelhetetlennek tartja, hogy a lengyel Jog és Igazságosság, valamint a Matteo Salvini vezetette Liga bekerüljön az Európai Néppártba, ahogy azt Orbán korábban felvetette.

Joseph Daul a magyar kormányfőt a félelemkeltő populisták közé sorolja, aki „a problémákról beszél, de megoldásokkal nem szolgál”. Minden szava téves optikán alapul, de ezek közül is a legnagyobb tévedés, hogy megoldásokkal nem szolgál a magyar kormány. Hiszen Orbán másról sem beszél, csak a megoldási javaslatokról. Nem cél az EU-ból, vagy akár a Néppártból való kilépés, hanem annak megreformálása, új megoldási javaslatok számbavétele a felmerülő problémák esetén.

Már eleve kifogásolható a „populista” jelző, amit a baloldaliak ragasztottak a népszerű, általában nagy többséggel megválasztott, tehát a népakaratot megtestesítő vezetőkre. Ezek pozitív dolgok, a demokrácia kifejezései, de a populistának van egy pejoratív felhangja. Mintha probléma lenne azzal, ha valaki a társadalom többségének akaratát teljesíti, ami pedig a demokrácia ismérve.

Másik problémás kifejezés a „félelemkeltés”, mely gyakran hangoztatott vád. Ezzel az a gond, hogy a valóság feltárását, a realitással, és annak következményeivel való szembenézést nevezik félelemkeltésnek. A nyugati társadalmakban a politikailag korrekt beszédmód, az igazság elhallgatása, az újságok, a rendőrségi jelentések korrigálása, sőt hamisítása folyik, amikor a migránsok okozta problémákról, az erőszakról, az általuk elkövetett bűncselekményekről van szó. Már a rendőrség hibáztatása is bevett gyakorlat, ha mégis feltárják a problémákat. Ha mi is hazudnánk vagy hallgatnánk minderről, akkor politikailag korrektek lennénk, belesimulnánk a mai követelményekbe, és nem hallanánk többé a „félelemkeltő" jelzőt. Ezzel azonban félrevezetnénk az embereket, ahogy a hazai baloldali csatornák tették, például a nagyszerű bevándorló agysebészekről szóló hírközlésükkel.

A politikailag korrekt társadalmak a félrevezetés ipari szintű gyakorlatát űzik a médiában, ami a legnagyobb véleményformáló erő. A médiamanipuláció bevett gyakorlat lett, ami elhallgatással, az igaz hírmorzsák hamissal való keverésével és a képek megvágásával dolgozik. A kamera mindenütt ott van. Ott voltak akkor is, amikor úgy kellett beállítani a magyar rendőröket, mint akik bántalmaznak egy bevándorló családot.

Ezek a hamis képek pillanatok alatt bejárták a világsajtót. Ugyanez történt az MTVA-székházban készült felvételek esetében is. Nem a képviselők randalíroztak, nem ők akartak beleszólni erőszakosan a műsorba, nem ők fetrengtek a földön, hanem a munkájukat végezték, akiket a gonosz kormánymédia őrei bántalmaztak. A félelemkeltő kormány hírét is így alakították ki a média által, mert az makacsul ragaszkodik a tényekhez. Rendszeresen közli a világban igen gyakran előforduló migránsbűnözés és a képzetlen, tömeges invázió következményeit. Mindez csak egyszerű matematika, és könnyen látható képlet, hiszen Párizsban már őshonos franciát alig látni. Félelemkeltés lenne az igazság feltárása, a valós veszélyek, a jövő perspektíváinak megmutatása?

Még hogy nincs megoldási javaslat? A probléma éppen abból származik: a kormány azzal a megoldási javaslattal állt elő, hogy migráció menedzselése helyett állítsuk meg a bevándorlást. Brüsszel azzal van elfoglalva, hogyan tegye szalonképesebbé a migrációt, hogy az emberek elfogadják és támogassák az idegen tömegek betelepülését a kontinensre.

Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy Soros György könyvében vetette fel a határokon feltorlódó migránsok jobb kezelésének ügyét, azzal az indokkal, hogy így nem rémiszti meg az embereket, jobban elfogadják majd a bevándorlást. A rengeteg probléma a határon elriasztja az embereket, így szembeszállhatnak a betelepítés politikájával. Így lett aztán sok-sok gyakorlati terve kidolgozva Sorosnak, a szalonképesebbé tétel érdekében. Így került szóba a migránsvízum, a bankkártya, az elosztásra pedig nagy találmány a kvóta, ami a hazug híresztelésekkel ellentétben még mindig itt lebeg a fejünk fölött.

A migránskérdésben tehát a kormány határozott megoldási javaslattal állt elő: ha nincs háborús helyzet az országokban, akkor a migráció megállítását kell kidolgozni. De más kérdésekben is határozott megoldási javaslata van a kormánynak.

Például itt van mindjárt a keresztény eszmeiséghez való visszatérés. Ám az Alaptörvényben megfogalmazottak szúrják a nyugatiak szemét, a család és a keresztény kultúra védelme sem tetszik nekik.

Megoldási javaslat a férfi és nő házassága; a demográfiai helyzet javítása pedig célzott családpolitikai tervekkel sikerülhet. A Nyugat meg nagy szabadosságában, Isten nélküli értékrelativizmusában az LMBTQ+ szubkultúrát támogatja. Elvetik a magyar megoldási javaslatot, a keresztény gyökerű férfi és nő házasságának intézményét, a demográfiai megoldásokat, sőt ezért még külön pellengérre állítanak minket, magyarokat.

„Szülessenek magyar gyermekek!" – mondja a magyar kormány, mint fontos megoldási javaslatot. „Éljen a multikulti!"- mondja Brüsszel -„szülessenek muszlim gyerekek minél nagyobb számban, akik pótolják a nyugati gyermek nélküli kultúrából származó hiányt".

Megoldási javaslat mindkét oldalon van, csak az olyan, mint az ég és a föld. Mi elborzadva hallgatjuk a híreket a nyugati országokban bevett eutanáziáról is, a kegyes halálnak hazudott öngyilkosságról. Keresztény kultúránk védelme nem engedi, hogy saját magad Istene légy. Megoldási javaslatunk az, hogy térjetek vissza a keresztény gyökerekhez. Nem az a probléma, hogy nincs megoldási javaslat, ahogyan Daul a Néppárt elnöke megfogalmazta, hanem az, hogy gyökeresen eltérő javaslatunk van minden kérdésben.

Kik a mi szövetségeseink ebben? Nem Erdogan és Putyin országa, ahogyan a hazug baloldali média sulykolja, hanem a volt szocialista országok, mert hasonló cipőben járunk, hasonlóan gondolkodunk
akár a keresztény kultúráról van szó, akár a migránskérdésről. A hasonlóságok okán az utóbbi években erősödött kapcsolatunk Salvinivel, a lengyel Jog és Igazságosság pártjával, így nem véletlen
hogy Daul elutasítja felvételüket a Néppártba. 

Reméljük a májusi választások nagy fordulatot hoznak.

Borítófotó: MTI/EPA/Kimmo Brandt

Ezek is érdekelhetnek

További híreink