Jönnek a közösségi források

Hírek
Az előző uniós költségvetés nyertese volt Magyarország - derül ki az Európai Bizottság összefoglalójából. Közben kiderült, hogy az év hátralévő részében megkapjuk azokat az EU-pénzeket, amelyeknek fedezetét eddig a kormány állta.

Az Európai Bizottság által készített, a fejlesztési programok éves áttekintéséről szóló anyagából kiderül, hogy a 2014-2020-as uniós ciklus forráskeretét Magyarország nagy intenzitással használta fel. Olyannyira, hogy a pályáztatási és pénzkifizetési számlák egyenlege szerint a kelet-közép-európai mezőnyt “leköröztük” a közösségi források lehívása tekintetében.

Az Európai Bizottság kimutatásai szerint hazánk az öt európai uniós alap tekintetében már a rendelkezésre álló keret száz százalékára meghirdette a pályázatokat, s döntő részben le is szerződött a pályázókkal. Közben a hét éves pénzügyi keret mintegy negyven százalékát ki is fizette.

A Portfolio.hu internetes szakportál értesülései szerint megszületett a döntés Brüsszelben, miszerint megkapjuk az idei pénzeket is. Beszámoltunk róla, hogy eddig a kormány állta az uniós források fedezetét. Ennek apropóján pedig nőtt az államháztartási deficit. Hozzávetőleg több mint 300 milliárd forintnyi uniós dotáció érkezhet be az év végéig a központi költségvetésbe. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink