Jól kereső férfiakra vágynak a kínai nők

Hírek
Egy kínai társkereső oldal felmérése szerint a kínai nők olyan férfiakat keresnek, akik legalább kétszer, de még inkább háromszor annyit keresnek, mint ők. 

A százmillió regisztrált társkeresőből 6289 fő vett részt a kutatásban. Az eredmény jól mutatja, hogy a kínai hagyományos családmodellben még ma is a férfit tekintik az elsődleges családfenntartónak, írja a South China Morning Post.

A megkérdezettek 54 százalék a dupla, 30 százalékuk a tripla kereset mellett tette le a voksát. A válogatásra egész jók az esélyeik a nőknek, ugyanis Kínában jelenleg sokkal magasabb a férfiak aránya, a Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint mintegy 33 millióval több férfi él az országban, mint nő, az egy gyermeket preferáló családpolitika következményeként.

Nagy port vert fel pár hete az elhíresült kínai Rómeó botrányos esete, akiről balesete révén, a kórházban derült ki, hogy 17 Júliának csapja a szelet egyszerre. A becsapott nők online chat csoportban osztották meg tapasztalataikat a szélhámos férfiről, akiben a tökéletes élet reményében bíztak meg ilyen sokan.

A házasságnak mind a mai napig nagy súlya van Kínában, a konfuciánus kultúrának része a jól működő, hagyományos értékeken alapuló család. Ennek fényében több mint érdekes a nők gyakorlatiassága, nem elég, hogy jól kereső udvarlóra vágynak, arra a kérdésre, hogy szeretne-e a hétköznapokban is több időt tölteni a partnerével, a nőknek csak 20 százaléka mondott igent, míg a randizgató férfiak 40 százaléka.

A megkérdezettek azt is elmondták, szakítanának partnerükkel, ha három év alatt nem jutnak el az esküvőig. 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink