Jöhet a “jobbikos Bajnai”?

Hírek
Nincs új a nap alatt, 2012-ben Bajnai Gordon ugyanúgy “civilként” akart hatalomra jutni, mint a most szerveződő “függetlenek”. Csak most már a balra átúszott Jobbik lehet majd a háttérszervező-erő.  

Ismerjük azt a politikai irányt, hogy a magukat politikaellenesnek beállító politizálók akarják kijelölni az utat az ellenzék számára. Így akarta eladni magát 2012-ben Bajnai Gordon is. Mintha a holdról jött volna, mintha senki nem emlékezett volna arra, hogy ki is ő, hogy nemrég még szoci miniszterelnök volt. Emlékezhetünk, hogy a “civil” Milla tüntetésén tért vissza a remegő hangú vátesz, hogy átvegye az MSZP-től az ellenzéki kezdeményezést. 

Aztán szép lassan intézményesülni, pártosodni kezdett a szerveződése, és oda is lett az állítólagos függetlenség mítosza. A szociknak akkor még volt annyi erejük, hogy lenyomják Bajnait, de most már végletesen legyengültek, senkit, sehonann nem tudnának kiakolbólintani.

Mára megérkezett ebbe a politikai mezőbe a Jobbik is, akik – ugyanúgy, mint az LMP, a Momentum és a szocik – most szembesülnek azzal, hogy a “függetlenek”, ha intézményesülnek, előlük is elvehetik az aktivistákat és a szavazókat. Ezért talán legjobb lenne az egész buli élére állni, nemde? A hódmezővásárhelyi polgármesterválasztás “független-jobbikos” győztesének, Márki-Zay Péternek a szombati tüntetéssel eljöhet az “országos szerencsecsillaga”, még az ellenzék fő szervezője és koordinátora is lehet belőle, a háttérben a Jobbikkal. Akár még egy új, “jobbikos Bajnait” is köszönthetünk majd a küzdőtéren. Ettől azonban nem a Fidesznek, hanem a baloldali ellenzéki pártoknak lehet majd a legnagyobb félnivalójuk.

Borítókép: MTI/Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetnek

További híreink