Jobbikos támogatás a CEU-nak, Toroczkai távozhat?

Hírek
A  Soros György amerikai milliárdos által képviselt globalizmus és liberalizmus elleni lázadásnak is köszönhette népszerűségét egykor a Jobbik. Most egyre egyértelműbb, hogy a korábbi elveikkel szemben támogatják Soros budapesti egyetemét a CEU-t. Az elnökség tagja, a továbbra is Soros-ellenes Toroczkai László forrásaink szerint nemsokára távozhat a pártból.  

Döntött a Jobbik  elnöksége, a frakció tagjai aláírják az LMP által kezdeményezett, az MSZP által is támogatott indítványt, amelynek köszönhetően a felsőoktatási törvény módosítását az Alkotmánybíróság utólagos normakontroll keretében vizsgálhatja. A Jobbik nélkül nem lehetne sikeres a beadvány, hiszen ahhoz a képviselők negyede, tehát ötven képviselőnek a támogatása szükséges.

Az ellenzéknek ez az egy lehetősége maradt a törvénymódosítás megtámadására, hiszen a köztársasági elnök, Áder János aláírta a jogszabályt.

A Jobbikban azonban egyre nagyobb feszültségeket kelt az ügy. A párt egyik alelnöke, Toroczkai László ugyanis nem támogatja az indítványt. A módosításról szóló parlamenti voksolás előtti nap a Facebookon azt írta: "Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni (…) Rendszerváltozás csak úgy lehet, ha Soros minden csápját levágjuk, a méregkeverő egyetemét és agymosó médiumait éppúgy, mint a törvénytelen és erőszakos migrációt segítő szervezeteit.”

A parlamenti szavazáson ez azonban a képviselőcsoportot nem nagyon befolyásolta, nem támogatták a kormány által előterjesztett indítványt.

Toroczkai elveit úgy tűnik tényleg semmibe veszik a pártjában, az elnökség szerdai döntése is erre bizonyíték. Nem hatotta meg a pártot az alelnök április 10-i Facebook bejegyzése sem. A politikus ebben a fővárosi, CEU-melletti tüntetésekről értekezett. Kifejtette, “az nem 4-5 millió magyar, hanem mindössze néhány ezer Soros-egyetemen nevelkedett felforgató érdekében zajlott Budapesten, engem rémisztett meg.”  Mint folytatta, “a  rémisztő az, hogy a tegnapi tüntetések mögött ugyanazok álltak, akik a 2003-as grúziai úgynevezett rózsás forradalom vagy a 2013-as kijevi Majdan-tüntetések mögött. A cél Budapesten is a véres anarchia, amelynek a végén egy Soros Györgyhöz és amerikai barátaihoz közel álló nemzetellenes politikai formáció kerülhetne hatalomra. A Gender-elmélet rajongóival azonban legfeljebb egy kannabisz-partit vagy egy hippi fesztivált lehet szervezni, forradalmat nem. Sorosék akkor ülhetnének tort, ha a kormánnyal elégedetlen, számos ügy miatt jogosan háborgó tömegeket is a liberális felforgatók mögé állíthatnák. Ez azonban egyet jelentene a nemzethalállal.”

Jobbikos forrásaink szerint a kérdés már nem az, hogy Toroczkai elhagyja-e a párt elnökségét és a Jobbikot, hanem csak az, hogy mikor teszi ezt meg.

Elértük az ügyben Toroczkai Lászlót is, aki azt mondta, ez neki új információ. Hangsúlyozta, nem nyilatkozik az ügyben. Azt is elmondta lapunknak, a Facebookon kifejtett véleményéhez tartja magát.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink