Jobbikos kopások

Hírek
Volner János, a Jobbik alelnöke szerint a pártból már kikoptak azok, akik vállalhatatlan nézeteket képviseltek. Pedig Dúró Dóra, Kulcsár Gergely és Gyöngyösi Márton ma is a párt politikusai, és jövőre is elindulnak a választáson.

Dúró Dóra országgyűlési képviselő – férjével, Novák Előddel ellentétben – egyáltalán nincs kikopófélben a pártból. Sőt, ő nagyon is a néppártosodás központi figurája. A napokban adta elő, hogy az általános iskolát be nem fejező magyar állampolgárokat ki kellene zárni a szavazók köréből.  

Az “értelmi cenzus” forradalmi, “dúrói” találmány, ilyen ugyanis sehol nem működik a világon, hiszen az általános választójog eleve kizárja az ilyen megkülönböztetést. Pedig a cél ezzel egyértelműen a cigányság kiszorítása a választók köréből. De kétség sem fér ahhoz, hogy Dúró jövőre is képviselőjelölt lesz.

Arra sem emlékszem, hogy Kulcsár Gergely jobbikos képviselőtől megszabadult volna a párt. Az igazán nagy szellemi potenciállal rendelkező férfiú egy emailjében ismerte el, hogy 2011-ben beleköpött a holokauszt áldozatai előtt tisztelgő, kivégzésük színhelyén, a pesti Duna-parton kiállított vascipők egyikébe. Igaz, hogy utána megbánta tettét, de akciója azt bizonyítja, hogy ez az ember nem mentes az antiszemita eszméktől. Kulcsár most is tagja a frakciónak, választókerületi elnök, és jövőre Debrecenben ismét elindul majd a választáson.

Gyöngyösi Márton is büszkén szokott üldögélni Vona Gábor elnök mögött a parlamenti patkóban és jövőre is befutó helyet kaphat a pártlistán. KGBéla kiesésével ugyanis ő lett a párt elsőszámú külügyese. Gyöngyösi egy 2012-es parlamenti félmondatával kitörölhetetlenül bekerült a nagy antiszemiták arcképcsarnokába. Arra szólította fel a kormányt, hogy mérje fel “azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.”

Ha Volner János szerint kikoptak a vállalhatatlan nézeteket képviselők a pártból, mit keres még mindig a Dúró-Kulcsár-Gyöngyösi trió a Jobbikban?

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetnek

További híreink