Jeszenszky Géza szégyene

Hírek
Miután szembe ment az Orbán-kormánnyal, lassan-lassan „demokrata” lett az egykori „fasiszta” Jeszenszky Géza. Olyannyira, hogy most azokkal tüntet, akik egykor lefasisztázták. Egy oldalra került a kommunistákkal.

Az Antall-kormány külügyminisztere néhány év alatt a jobb partról szépen átúszott a bal partra. Haladó lett. Miután volt az Orbán-kormányok washingtoni és oslói nagykövete is, felismerte magában, hogy a diktatúra”  kiépítésében nem akar részt venni, inkább csatlakozik a posztkommunista-liberális oldalt támogatókhoz. 

És az elvtelen posztkomcsik (akik ezt a minősítést persze kikérik maguknak) a keblükre ölelték. Azok, akik egykor őt és mentorát, Antall József miniszterelnököt is aljas módon támadták, lejáratták, pocskondiázták. 

Miután átúszott a másik partra, azóta a „haladó, demokrata” sajtó a tenyerén hordozza, akit úgy lehet bemutatni a nagyközönségnek, hogy íme, már neki is sok ami itt zajlik, már a „jobboldali értelmiség”, a volt elit is elpártolt a Fidesztől.

Szegény Jeszenszky Géza most a posztkomcsi halmazba tartozó ellenzékiekkel fog „tüntetni” október 23-án, hogy kiálljanak az uniós ügyészség felállítása mellett. 

Ez is milyen jelképes, hiszen 56-ban a forradalmárok az ország függetlenségének kivívása miatt ragadtak fegyvert, a mai ellenzék pedig épp e szabadság feladása mellett demonstrál. Egykor Moszkva, ma Brüsszel.  

Viszont a balos tábor egyik „tartópillére”, a Vajnai Attila-féle kommunisták (ők nem poszt-, hanem igazi komcsik), az Európai Baloldal ment neki Jeszenszkynek. Hiszen ők nem hajlandóak őt szónokként meghallgatni. Erre úgy jöttek rá, hogy eszükbe jutott: Jeszenszky néhány éve egyik egyetemi jegyzetében negatívan minősítette a cigányokat. Akkor is beindult ellene a balos kórus, azonnali hazarendelését követelték Oslóból. De amióta a volt politikus vállalható lett a baloldalon, ez a „kisiklás” érdekes módon soha nem merült fel. 

Ez az egész szürreális. A poszt-, és az igazi kommunisták (!) emlékeznek az antikommunista forradalomra, de az ünnepségen nem akarják meghallgatni a már „jófiú”, egykori „fasiszta” Jeszenszkyt.  

És most Jeszenszkyt kénytelenek vagyunk egy cikkben emlegetni a forradalmat a vörös csillag nevében leverő kommunisták örököseivel. 

És mindez nem a kommunisták, hanem Jeszenszky Géza szégyene.

MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetnek

További híreink