Itthon nyaral a legtöbb magyar

Hírek
Ez derült ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból, amelyek a 2018-as első negyedévet összegzik. Az említett időszakban 12.5 százalékos növekedést, valamint újabb bevételi rekordot könyvelt el a belföldi turizmus. Ráadásul idén a hosszú hétvégék szokatlan gyakoriságát a jövedelmek jelentős emelkedése miatt nagyarányú bővülés várható a hazai utazási piacon - derül ki a Magyar Idők cikkéből.

Nem meglepetés, hogy idén is Budapest bizonyult a legvonzóbb úti célnak az év első három hónapjában, a fővárost követte Eger, Hajdúszoboszló, Szeged és Pécs. A magyarok körében keresettek voltak a termálvizes helyekre szóló pihenések: a tíz legnagyobb vendégforgalmat realizáló település több mint fele fürdőváros is egyben. Az év első negyedévben végül 12,5 százalékkal haladta meg az utasforgalom az előző év azonos időszakát. A Szallas.hu tegnap közzétett friss méréseiből kiderül, hogy január és március között a magyarok átlagos költése 35 382 forint volt, attrakciók tekintetében pedig az egri vár bizonyult a legnépszerűbbnek.

A hosszú hétvégéknek köszönhetően megugrott az igénybe vett szállásszolgáltatások időtartama is. A legnagyobb növekedést a három éjszakára szóló foglalásokban mértük, de részarányukat tekintve továbbra is az egy éjszakára igénybe vett szállások voltak a legkelendőbbek – mondta az adatok kapcsán Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A legnagyobb emelkedés a költésekben a 150 és a 200 ezer forint közötti sávban mérték. Ráadásul megállapították azt is, hogy az előző évhez képest ritkábban használták a Szép-kártyákat fizetéskor, igaz amikor használták akkor magasabb összegről szólt a számla. Ennek átlagos értéke meghaladta az 53 ezer forintot. Mindez a lakossági vagyon általános növekedésére utal.

"Tavaly óta már nemcsak szállást, de a pihenőhely közelében elérhető turisztikai szolgáltatásokat is ajánlunk; megnőtt az igény az élményeket kínáló utazások iránt. Az első negyedévben az egri vár volt a legvonzóbb attrakció, illetve a gyógyulást is szolgáló termálfürdők ajánlatait választották a legtöbben" – mondta a Magyar Időknek Drávai-Mészáros Judit.

Borítófotó: A Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik legjellegzetesebb tanúhegye, oldalán hatalmas bazaltoszlopok találhatók. Tetejéről kilátás nyílik a Balatonra. (MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink