Itthon közel négyezer új fertőzött beteget regisztráltak egy nap alatt

Hírek Figyelo.hu

Összesen 3945 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2697 főre emelkedett, 28 808-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 91 358 fő.

Az aktív fertőzöttek 24 százaléka, az elhunytak 27 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 6352 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-an vannak lélegeztetőgépen.
Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással.

Kedd este megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn bejelentetett járványügyi korlátozásokat részletezi. Az országgyűlés megszavazta a plenáris ülésén a veszélyhelyzetről és a különleges jogrendről szóló előterjesztést.

(Borítókép: Képünk csak illusztráció! – A svájci polgári védelem egyik tagja egy instruktor orrából vesz mintát az új koronavírus kimutatására alkalmazott PCR-vizsgálathoz a polgári védelmisek kiképzésén a Genfi Egyetemi Kórházban 2020. november 9-én. (MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink