Itt a lista a 10 legjobb és legrosszabb repülőtérről

Hírek vg.hu
Idén is összevetették, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb repülőterek a világon az utasok szemszögéből. A 10 legjobb reptér között sem európai, sem amerikai nincs.

Az AirHelp minden évben elkészíti rangsorát a világ reptereiről. A vállalat az idei elemzésében az adatbázisában szereplő négyezer reptér közül a legforgalmasabb 194-et rangsorolta különböző tényezők szerint, amiből kiderült, hogy melyik a 10 legjobb és legrosszabb. Az összevetésben egyrészt az egyes repülőterek menetrend szerinti statisztikáit használták fel, amelyben a járatok indulási és érkezési adatait vizsgálták. Másrészt megkérdezték az utazókat a személyzet segítőkészségéről, várakozási időkről, a megközelíthetőségről és a tisztaságról, valamint arra is megkérték őket, hogy értékeljék a repülőterek üzleteit és éttermeit. Az elemzés az idei év első kilenc hónapjának adatain és 15 800 utas kérdőíves válaszain alapul és tizes skálán kategorizálta a reptereket.

Az eredmények szerint az ománi Muscat nemzetközi repülőtér a világ legjobbja. A második és harmadik helyeken pedig a brazil Recife-Guararapes és a dél-afrikai Fokváros nemzetközi repülőtere áll.

Az európai repülőterek közül mindössze kilenc jutott be a legjobb 50 közé, amelyek közül az észak-spanyolországi Bilbaói repülőtér foglalja el a legelőkelőbb helyet.

A rangsorban a 8,04 ponttal a 21. helyen található reptérről a Google keresőjében is jó véleményeket írtak általánosságban: 7 ezer hozzászóló 4,1-re értékelte az 1-5 skálán.

A legjobb tíz reptér 8,54 és 8,27 pont közötti értéket szerzett magának.

A világ top10 legjobb repülőtere

  1. Muscat nemzetközi repülőtér, Omán (MCT)
  2. Recife/Guararapes-Gilberto Freyre nemzetközi repülőtér, Brazília (REC)
  3. Fokvárosi nemzetközi repülőtér, Dél-Afrika (CPT)
  4. Brasília-Presidente Juscelino Kubitschek nemzetközi repülőtér, Brazília (BSB)
  5. Doha Hamad nemzetközi repülőtér, Katar (DOH)
  6. Osaka Itami nemzetközi repülőtér, Japán (ITM)
  7. Belem/Val-de-Cans nemzetközi repülőtér, Brazília (BEL)
  8. Belo Horizonte Tancredo Neves nemzetközi repülőtér, Brazília (CNF)
  9. Tokió Narita nemzetközi repülőtér, Japán (NRT)
  10. Amami repülőtér, Japán (ASJ)

A budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér a 113. helyet foglalja el 7,4-es átlagpontszámmal.

A magyar reptér az időbeli pontosságra 7,1 pontot, az utasok szolgáltatásra vonatkozó visszajelzéseire 7,9 pontot, az étkezési és vásárlási lehetőségekre pedig szintúgy 7,9 pontot kapott.

A teljes cikk itt olvasható vg.hu

Címlapfotó: Az ománi Muscat nemzetközi repülőtér. / Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink