Itt a bizonyíték: visszalépésért fizet a Jobbik

Hírek
Nemrégiben nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője pénzt ajánl az LMP jelöltjének a visszalépésért cserébe. Nem sokkal később kiderült, hogy a Jobbik ugyanezt megpróbálta több kisgazda jelöltnél is. Most az ezt alátámasztó dokumentumok is nyilvánosságra kerültek.

A Mandiner birtokába került az a dokumentum, amely igazolja Paulina László, a Független Kisgazda Párt (FKgP) alelnökének azon állítását, hogy a Jobbik fizetett a kisgazdajelöltek visszalépéséért. Paulina László erről, a TV2 Tények műsorában számolt be korábban, de a bizonyíték csak most került nyilvánosságra.

“Vállalások a Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről az FKgP irányában” című dokumentum – amely a portál birtokába került – alátámasztja a Kisgazdák alelnökének szavait. A dokumentumban leírják, hogy a Jobbik a választási eredménytől függetlenül vállalja, hogy “finanszírozza 2 jogász munkadíját”, valamint, hogy fizeti a kisgazdák budapesti irodájának rezsiköltségét is. Persze nem csak úgy, jószívűségből.

A záradékhoz érve gyorsan kibújik a szög a zsákból. A Jobbik csak akkor vállalja az anyagi juttatások folyósítását, ha a kisgazdák visszaléptetik jelöltjeiket, persze a Jobbik javára. A dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, és a Jobbik részéről, Staudt Gábor, míg az FKgP részéről Balog Károly hitelesítette tanúként.

A Mandiner csapata összehasonlította az említett Jobbikos képviselők vagyonnyilatkozatukban használt szignójukat, a dokumentumon használttal, és ez is a dokumentum valódiságát támasztja alá.

Staudt Gábor aláírásai:

(a lefizetési dokumentumon)

(vagyonnyilatkozatán)

Szabó Gábor aláírásai:

(a lefizetési dokumentumon)

(vagyonnyilatkozatán)

A kisgazdáknak 10 állva maradt jelöltje van, akik a hírre reagálva szombat délelőtt kiadtak egy közös nyilatkozatot. Ebben bejelentik, hogy egyetlen egy párt javára sem lépnek vissza. Ahogy fogalmaztak: “az Isten, Haza, Család értékrenddel összeegyezhetetlen számunkra, hogy anyagi javakért akartak bennünket eladni.”

Márkus János, a FKgP országok főtitkára Facebook-on üzent a párt elnökének. “A Haza és a Független Kisgazdapárt NEM eladó! A Kisgazda országgyűlési képviselő jelöltek nem rabszolgák, nem lehet Őket eladni” – írja a politikus. Aki bejelentette, hogy kedden választási csalás gyanúja miatt feljelentést fognak tenni.

Balogh Károly, az FKgP elnöke a Mandinernek úgy nyilatkozott: a Jobbik csak az FKgP-t ért igazságtalanságok kiküszöböléséhez nyújtott volna segítséget. Se több, se kevesebb. Nem ez az első lefizetési btorány, amibe a Jobbik belekeveredett. Egy hangfelvétel tanúsága szerint az LMP kiskunhalasi jelöltjének Midi Melániának is ajánlottak pénzt azért, hogy visszalépjen körzetében. Ilyen egy igazi “tiszta kezű” párt.

Borítókép: MTI Fotó/Rosta Tibor

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink