Ismét vonzó befektetési lehetőségnek tűnik a lakáspiac

Hírek Figyelo.hu

Nem jellemzők a kiterjedt ak­ciók és a jelentős árenged­mények a lakáspiacon, a be­ru­házók időnként mégis megpró­bálkoznak a kereslet élénkítésével, vagy a készlet kiürítése érdekében különböző kedvezményekkel – írja a Világgazdaság.

Pél­dául a nagy értékű lakásokhoz ajándék parkoló vagy tároló járhat, emellett ideiglenes árleszállí­tá­sok is vannak.

Mindenesetre a ve­vők számára az ár a döntő. Nem véletlenül kezdte az átadáshoz köze­li és beköltözhető projektjeit, továbbá a XIII. kerületben épülő laká­sait 5 szá­zalékkal olcsóbban kínálni a Big­george Property Zrt.

A rozsdaövezeti akcióterületi státuszra is esélyes Waterfront City kínálatából pedig 77 lakást 7,77 százalékos, akár 12 millió forintos kedvezménnyel adnak

– mondta a cég értékesítési igazgatója, Demetrovits Petra, jelezve: már az év elején jellemző volt, hogy az ügyfelek a meghirdetett árakhoz képest próbáltak különböző mértékű kedvezményeket elérni.

Ezért is született meg az akciózás ötlete, a limitált lakásszám és időtartam pedig élénkítette a vásárlói kedvet, a lakásfejlesztő csoport elérte a célját.

Valós akciók és engedmények nem igazán vannak, a nagyobb piaci szereplők hat-kilenc hónapja gyakorlatilag tartják az áraikat, érthetően, mert a megemelkedett kiviteli költségek miatt, illetve a már 27 százalékos áfával indult projektek esetén nincs miből engedni, de a folyamatosan csökkenő kínálat sem indokol különösebb engedményeket – összegezte a helyzetet Kricsfalussy Ta­más, a jelenleg 830 lakást építő Met­rodom Zrt. értékesítési igazgatója.

Rámutatott:

a ténylegesnél sokkal több álakcióról tudnak, tipikus trükk az árleszállítás előtt két-három héttel megemelt árak visszaengedése, a korábbi ár feltüntetése akciósként.

(Borítókép: A Szaffi című magyar rajzfilm karaktereit ábrázoló, 600 négyzetméteres falfestmény egy Szigony utcai panelház tűzfalán 2019. április 26-án. (MTI/Mohai Balázs)

További híreink