Ismét totálisan megsemmisült Karácsony Gergely a Jobbik mentegetése közben

Hírek
Karácsony Gergely ezúttal a Civil Rádióban semmisült meg Fiala János "Kelj fel Jancsi" című műsorában. A bukott miniszterelnök-jelöltet híres Hír TV-s interjúja kapcsán kérdezték a Jobbikhoz való viszonyáról.

A főpolgármesteri pozícióra aspiráló Karácsony Gergely kínos rádióinterjúban magyarázkodott a Jobbikkal való együttműködésről. A műsorvezető (egyébként legitim) felvetéseire többször zavarodottan reagáló Karácsonytól csak egy kis orbánozásra tellett, érdemi választ nem tudott arra adni, hogy milyen erkölcsi alapokon nyugszik együttműködése a botrányt botrányra halmozó antiszemita párttal. A közös erkölcsi alap Karácsony és a Jobbik esetében inkább erkölcstelenségi alap lehetne, hiszen olyan fordulatokat, árulásokat és köpönyegforgatásokat még senki sem rendezett a magyar politikában, mint a párbeszédes társelnök és a cukisodás mögé bújó antiszemita párt.

Karácsony szerint  a zsidó képviselők listázása nem minősül nácizmusnak, bár azóta elnézést kért sértő kijelentéséért. Ennek súlyát azonban megkérdőjelezi az a tény, hogy a továbbiakban is együtt kíván működni az álcuki párttal. Bár elnézve Karácsony szélkakasokat megszégyenítő politikai szédelgését, ennél többet nem is vártunk tőle.

Ahogy arra a műsorvezető is felhívja a figyelmet, a bocsánatkérés öt nappal a Hír TV-s interjú után érkezett a Mazsihisz reakcióját követően, pedig korábban már az EMIH (Egységes Magyar Izraelita Hitközség) is bocsánatkérésre szólította fel a politikust. Az antiszemita Jobbik és a baloldal közötti együttműködés kapcsán már a Zsidó Világkongresszus vezetője, Ronald S. Lauder is megszólalt, és emlékeztette a baloldalt újdonsült kebelbarátaik korábbi megnyilvánulásaira. Karácsony válasza az ötnapos késlekedésre tökéletesen megmutatja, mennyire is lehet őt komolyan venni: szabadságon volt.

Játsszunk el egy percig a gondolattal, hogy Karácsony Gergely tényleg Budapest főpolgármestere lesz. Egy váratlan esemény megoldására is az lesz a válasz, hogy nem foglalkozik vele, mert szabadságon van?

Fiala a Jobbik színeváltozása kapcsán arról is kérdezte Karácsony Gergelyt, hogy az együttműködéssel nem spórolják-e meg az antiszemita párt hiteles változásának munkáját, nem legitimálják-e korábbi antiszemita, Izrael- és cigányellenes megnyilvánulásaikat. A sok pártot megjárt politikus kínos hebegéssel reagált (pontosabban nem reagált) a kérdésre, és egy kiadós orbánozással felelt, mondván Orbán számára elfogadható Gyöngyösi listázása.

A műsorvezető, miután rámutatott arra, hogy Karácsony hazudik, felolvasta a párbeszédes politikus által emlegetett Orbán-felszólalást, mely szerint „amikor ilyen közállapotok vannak egy kontinensen, mint például most Európában, akkor a kisebbségek történelmi tapasztalata okán teljes joggal félhetnek attól, hogy előbb-utóbb ennek a helyzetnek a bűnbakjaivá válhatnak. Ez érvényes Magyarországon élő, de Magyarországon kívül élő zsidó közösségre is, ezért minden megszólalást ami ebben az összefüggésben hangzik el ezerszer meg kell gondolni. Ezt kívánja a bajtársiasság, a többi állampolgár iránti tisztelet, az államalkotó kisebbségeink iránti tisztelet és az emberi méltóság általános parancsolata. Ezért nagy tisztelettel arra kérem Önöket, ha ilyen kérdéseket vetnek föl, mindig figyeljenek arra, hogy ne sértsék meg a Magyarországon lévő zsidó kisebbségek alkotmányos jogait, ha ez mégis bekövetkezne, ha az emberi méltóság sérelme következne be, akkor a magyar kormány a zéró tolerancia jegyében fog eljárni.”

Karácsony kínos hebegése érveinek totális megsemmisítése után sem ért véget, sőt továbbra is antiszemitának nevezte a magyar kormányt. Kínlódása közben felhozta a Soros-plakátok „rejtett antiszemitizmusát”, holott a kormány számtalanszor kijelentette, hogy zéró tolerancia van érvényben az antiszemitizmussal szemben, továbbá a kormánynak nem Soros György származásával, hanem tevékenységével van problémája. A magyar kormány szemben áll a Soros-szervezetek bevándorlótömegeket Európába telepíteni akaró törekvéseivel, és elutasítja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon. Karácsony ennél tovább is ment, lapunkat támadta a Soros hazai híveit tartalmazó felsorolás miatt, amely egyébként Gyöngyösiével ellentétben semmilyen formában nem tartalmazott etnikai szempontokat.

Karácsony Gergely, aki a hiteltelenség minden színében kipróbálta magát, saját bevallása szerint büszke, hogy a DK támogatását élvezi, most pedig azzal a Gyöngyösi Mártonnal borulnak egymás vállára, aki ellen 2012-ben még kiment tüntetni.

Az elvtelen Jobbik-mosdatás már a kormánypártisággal nem vádolható Fiala Jánosnál is kiverte a biztosítékot, ma Karácsony Gergelyt, tegnapelőtt pedig Vadai Ágnest tette helyre az antiszemita, időseket sértegető alakulattal való kokettálás miatt. 

A megsemmisítő interjú után egyetlen kérdés maradt meg bennünk: Vajon hány Unicumot kellett Karácsonynak leerőltetnie ehhez a szerepléshez?

Borítófotó: Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszédet mond programbemutató rendezvényén a budapesti Flamenco szállóban 2019. január 26-án.
MTI/Mónus Márton