Ismét magas rangú uniós vezetővel találkozik Soros György

Hírek
Számítások szerint ez lesz az amerikai milliárdos huszonegyedik hivatalos találkozása egy befolyásos, EU-s vezetővel. Soros a svájci Davosban fog tárgyalni ma Pierre Moscovicivel, a migrációt nyíltan támogató gazdasági és pénzügyekért felelős uniós biztossal - olvasható az Origón.

Juncker, Macron, Timmermans – csak a legfontosabb nevek, akikkel Soros György találkozott ebben az uniós ciklusban. Most pedig Moscovicivel fog tárgyalni a spekuláns. A beszélgetésük tárgyáról nincs hivatalos információ, csak annyi biztos, hogy Soros az alapítványát fogja képviselni a találkozón.

Mindenképp érdekes a találkozó a migránspárti Soros és a szintén bevándorlást pártoló Moscovici között az EP-választás előtt. Úgy látszik, hogy rákapcsolt az amerikai milliárdos a sorsdöntő májusi szavazás közeledtével.

Érdemes tudni, hogy Pierre Moscovici szerint a migránsválság erősítheti az európai gazdaságot, Brüsszelnek pedig nagyobb hatalmat biztosítana a nemzetállamokkal szemben.

Azt nem tudhatjuk, hogy miről beszél ma Soros a francia politikussal, de sejthetjük, hogy a migráció pörgetése, és a „renitens tagállamok” megbüntetése lesz a téma.

 

Borítófotó: Soros György magyar származású amerikai üzletember (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink