Ismét büntetett az MNB

Hírek figyelo.hu

Az MNB 42 millió forintos bírságot szabott ki a Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re, a magyarországi EURONICS áruházak üzemeltetőjére egyebek közt az ügyfél-tájékoztatási, panaszkezelési, ajánlatelemzési és igényfelmérési kötelezettsége, illetve a közvetítők képzésére és nyilvántartására vonatkozó jogszabályok megsértése miatt, s kötelezte a hiányosságok kijavítására – derül ki a Magyar Nemzeti Bank közleményéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) célvizsgálatot végzett a veszprémi székhelyű Vöröskő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nél (Vöröskő Kft.), annak áttekintésére, hogy a pénzpiaci többes ügynök betartja-e a tevékenységére vonatkozó előírásokat.

A jegybank a 2016. január 1-jétől a vizsgálat lezárásáig terjedő időszakot ellenőrizte.

A vizsgálat megállapítása szerint a Vöröskő Kft. nem tudta igazolni, hogy magánszemély közvetítői részére megfelelő szakmai továbbképzéseket biztosított.

A többes ügynök felügyeleti adatszolgáltatása nem egyezett meg teljeskörűen a főkönyvi és analitikus nyilvántartásokkal.

A szerződéses nyilvántartása nem volt alkalmas a közvetített pénzügyi szolgáltatási, illetve ügyfélszerződések utólagos ellenőrzésére.

Borítókép: Móricz-Sabján Simon

Ezek is érdekelhetnek

További híreink