Irán háborút indított Izrael ellen

Hírek vg.hu
A támadás tényét az IDF is megerősítette. Tájékoztatásuk szerint, Irán drónokat indított Izrael felé. Az iráni erők állítólag ballisztikus rakétákkal is támadnak.

Videók kerültek fel az X közösségi oldalra azokról a drónokról, amelyeket Iránból indíthattak útjukra Izrael irányába. A thaiföldi Tel-Avivba induló El Al két járata visszafordult Irán várható támadása miatt. Jemen is lezárta már korábban a légterét – közölte a Világgazdaság.

Irán több tucat drónnal intézett támadást Izrael ellen – írja az Axios híroldal. A drónoknak a becslések szerint több órába telik egy ilyen távolság megtétele. Az elmúlt napokban Irán többször is megfenyegette Izraelt azzal, hogy meg fogja támadni, miután feltételezésük szerint, Izrael gyilkolta meg azt a hét IRGC-tagot, köztük két tábornokot, akik a Damaszkuszi rakétatámadásban vesztették életüket.

A helyzetértékelést követően az izraeli védelmi erők (IDF), helyi idő szeirnt ma este 23:00-tól módosították a védelmi irányelveket. Közleményük szerint, a változtatások részeként úgy döntöttek, hogy betiltják az oktatási tevékenységeket Izraelben. Egyes területeken 1000 főre korlátozzák az összejöveteleket.

A támadás tényét az IDF is megerősítette. Tájékoztatásuk szerint, Irán nem sokkal ezelőtt UAV-kat indított a területén belül Izrael felé.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink