Ingyen hirdette magát a Soros-szervezet Franciaországban

Hírek
Az SOS Méditerranée nevű szervezet az utóbbi időben itthon is közismertté vált. Fő tevékenysége, a migránsok taxiztatása Európába, igaz hajókon. Most kiderült, hogy a Soros Györgyhöz is köthető szervezet 2017-ben 540 ezer euró értékben tudta hirdetni magát különféle francia csatornákon, teljesen ingyen.

A bevándorláspárti szervezet 2017-ben kapta meg a „grand cause”, azaz a „nagy ügy” jelzőt a francia miniszterelnöktől. Ezzel jár együtt az is, hogy bérmentve tud megjelenni több médiumban is tizenkét hónapon keresztül – írja a Liberation.

A 12 hónap alatt több platformon is feltűnt a szervezet. Az olyan nagy médiumoktól kezdve, mint a France2 vagy a TRF1, egészen a legkisebb online portálokig. Ha az ez idő alatt leadott reklámokért fizetnie kellett volna az SOS Méditerranée-nek, akkor 540 ezer euróval terhelték volna a számlájukat. Ezt azonban, a francia miniszterelnöktől kapott pozitív megkülönböztetéssel megúszták.

Egy kis trükk azonban rejlik itt. A francia Kormányzati Információs Szolgálat (SIG) ugyanis kétféle kampányt különböztet meg a „nagy ügy” címkét elnyerő szervezetek esetében. Az első az úgynevezett „fizetős kampány”, amiről adományként beszélnek. A második, pedig a nem kormányzati szervek számára nyújtott ingyen kampányok különféle csatornáktól. Utóbbiról nem készül semmilyen feljegyzés.

A Soros-szervezet tökéletesen élt a lehetőséggel. Rádióban 197 099 euró értékben, míg a televízióban 343 729 euróért hirdetett az NGO. Ezt az összeget pedig a korábban megkapott „cím” miatt, nem kellett kifizetniük, hiszen ezek adományok a szóban forgó médiumoktól. Hozzá kell tenni, hogy itt nem valós pénzmozgásról beszélünk, csupán bizonyos csatornák erről is készítenek számlát. Ebből lehet következtetni az összegre.

De ott van még a második opció, amin keresztül korlátlanul és teljesen ingyen volt képes hirdetni a bevándorláspárti szervezet. A valós összeg tehát sokkal magasabb lehet mint 540 ezer euró.

Borítófotó: Az SOS Méditerranée civil szervezet 2018. augusztus 13-án közreadott felvételén Európába igyekvő afrikai bevándorlókat szállítanak gumicsónakban a szervezet Aquarius mentőhajójára a Földközi-tengeren augusztus 10-én. Az Aquarius európai kikötőt keres 141 migránssal a fedélzetén.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink