Indul az átképzési pályázat

Hírek Figyelo.hu
A GINOP-os program keretében 70-100 ezer munkavállaló munkaerő fejlesztési képzésére pályázhatnak a vállalatok.

Új munkaerő fejlesztési programot jelentett be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. A VG-nek a szaktárca államtitkára azt mondta, 70-100 ezer munkavállaló képzése valósulhat meg a programból. A támogatás a képzési költségre és bértámogatásra igényelhető. A GINOP-os program az Európai Szociális Alap és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

A vállalati, munkahelyi képzésekre összesen 70 milliárd forintos keretösszegű támogatási program keretében szeptember 1-től 15 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások.

A cégek a támogatásra október 1-től nyújthatnak be kérelmeket a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2021. december 31-ig. A pályázati kiírás szerint mikro-, kis és közepes vállalkozások maximum 50 millió forintra pályázhatnak, nagyvállalatok esetében pedig maximum 100 millió forint lehet a támogatás mértéke.

A világjárvány megmutatta, hogy a rendkívüli helyzetekre is fel kell készíteni a munkavállalókat, mondta Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Hozzátette, fontos, hogy átképzéssel vagy akár nyelvi oktatással legyen lehetősége a munkavállalóknak akár cégen belül is más munkát elvállalni, legyen többféle végzettségük, álljanak több lábon.

Bodó Sándor elmondta, szakmai ismeretek bővítésére irányú képzések, soft skill képzések, információs és kommunikációs technológiákra irányuló képzések és nyelvi képzések esetében vehetők igénybe a támogatások.

Újra négy százalék alatt a munkanélküliség

(Borítókép: 2021.07.03. Győr. Kozma Sándor Ingatlangazdálkodási szakértő. (Csapó Balázs, Kisalföld)

Ezek is érdekelhetnek

További anyagaink