Indul a vállalkozásokat segítő VINOP-program

Hírek Figyelo.hu

Magyarország az elsők között teszi elérhetővé a vállalkozásoknak az új, 2012-27-es fejlesztési időszak forrásait. A mai nappal elindul a vállalkozásfejlesztési és innovációs operatív program, más néven VINOP első pályázatainak társadalmi egyeztetése – írta meg a Világgazdaság, Varga Mihály bejelentése után.

✅ Magyarország az elsők között teszi elérhetővé a vállalkozásoknak a 2021-27-es időszak fejlesztési forrásait. Indul a…

Posted by Varga Mihály on Thursday, December 17, 2020

Az első négy pályázat 414 milliárdos keretösszeggel január elején megjelenik, nyárra pedig már a kifizetések is megtörténhetnek. Beruházásokban, kutatásfejlesztésben, innovációban, képzésekben segítik ezek a pályázatok a cégeket.

A járvány továbbra is veszélyezteti a magyar vállalkozások működését és a munkahelyeket, ezért úgy állítottuk össze a VINOP-ot, hogy a magyar gazdasági mielőbbi újraindítását is segítse. Minden eddiginél nagyobb operatív programról van szó, már az első évben, azaz 2021-ben több mint 2 ezer milliárd pályázatot hirdetünk a vállalkozásoknak

– mondta a pénzügyminiszter.

Viszonyításként a mostani ciklus uniós szinten is jelentős programjában, a GINOP-ban 7 év alatt 3 ezer milliárd forint került a gazdaság vérkeringésébe. Magyarország a jelenlegi fejlesztési ciklus legeredményesebb forrásfelhasználó tagországai közé tartozik.

A GINOP-ot 110 százalékos mutatóval hajtottuk végre, a program több ezer cég fejlesztéseit segítette, 100 ezer munkahelyet védett meg. Ezt a munkát folytatjuk az új programoknál is – tette hozzá Varga Mihály.

(Borítókép: A Graboplast Zrt. tatabányai üzeme 2020. november 30-án. A cég 317 millió forintos állami hozzájárulással 837 millió forintot fektet tatabányai üzemébe. (MTI/Vasvári Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink