Indul a Pénz7

Hírek
Magyarországon immár negyedik alkalommal indul el a Pénz7, pénzügyi és vállalkozói témahét. Fókuszban a pénzügyi tudatosság terjesztése áll - kaptuk a tájékoztatást a szervezőktől.

Kormányzati, civil és piaci szereplők példaértékű szakmai összefogással együtt vállalják az általános- és középiskolás gyermekek pénzügyi tudatosságának és vállalkozási ismereteinek fejlesztését.

Hazánkban – még a tavalyi érdeklődést is meghaladó számú iskola regisztrált a programra, hogy minden eddiginél több szakmai önkéntes támogatásával – játékos formában jussanak el a témahét során a pénzügyi és vállalkozói ismeretek a diákokhoz. A Pénz7 megszervezésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának projektirányítása mellett négy társszervező, együttműködő szakmai partnerszervezet fogott össze: a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

A középpontban természetesen a pénzügyi tudatosság terjesztése áll, miután a felmérések szerint bőven akad még tennivaló hazánkban a “pénzügyi kulturáltság” terén. A szervezők, csakúgy mint a korábbi években, kimagasló érdeklődésre számítanak.

 

További híreink