India harcot indít a szelfik ellen

Hírek
Az önfotók közben sokan válnak figyelmetlenekké: az ázsiai országban például az utóbbi hónapokban négyen haltak meg a szelfik miatt.  

Nemrég az indiai hadsereg néhány kadétja épp egy kisebb faluban, Ramagondluban sziesztázott, amikor megtörtént a tragédia. Egy közeli templom tavacskájában mártóztak meg, amikor az egyik társuk elkezdett fuldokolni. A csoportképen jól látható a haldokló fiú, a barátai azonban nem látták, hogy mi történik, mert ők inkább a kamerának pózoltak.

Alig pár héttel később három fiatal halt meg: épp a vonatsíneken próbáltak szelfizni egyet, amikor átment rajtuk a vonat – írja beszámolójában a BBC.

Mindkét baleset a dél-indiai Karnátaka tartományban történt meg, ahol a közvéleményt és a kormányzatot is sokkolták a balesetek. A hasonló eseteket felvilágosító kampányokkal akarják megakadályozni. A tervek szerint a turista pontokon például táblákat fognak kihelyezni, amelyeken felhívják a figyelmet, hogy a szelfi ölhet is. De minderre a közösségi oldalakon, így a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon is kampányt indítanak. Elsőre úgy tűnhet, hogy a hatóságok túlreagálják a dolgot, hisz hasonló szörnyű esetek valójában elég ritkán esnek meg. Ám Indiához ezeknek a sajátos baleseteknek egy igen jelentős hányada köthető: 2014 márciusa és 2016 szeptembere között a világon ugyanis összesen 126 ember halt meg a szelfizés miatt. Az eseteknek pedig több mint a felére, összesen 76-ra került sor az ázsiai országban.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink