Íme az Audi Q6 e-tron prototípusa

Hírek
A müncheni IAA Mobility nemzetközi autószalon első napján bemutatták az Audi Q6 e-tron prototípusát. A szeptember 5 és 8 között zajló, az autóipar legmodernebb innovációit bemutató szalonon több tízezer látogatónak enged bepillantást többek között az Audi márkacsoport a mobilitás jövőjébe.

Münchenben bemutatták az Audi Q6 e-tron prototípusát. Az Audi Hungaria számára kiemelt jelentőségű a legújabb Audi modell: a jövőben a győri vállalatnál gyártott Premium Platform Electric (PPE) elektromos motorok elsőként az Audi Q6 e-tronban debütálnak – közölte a konszern.

Az új motorok gyártásához egy 15 000 m2-es területet alakítottak ki, ahol az Audi Hungaria közel 700 munkatársa dolgozik majd a jövő elektromos meghajtásain. A PPE-motorok gyártása a státor- és váltókomponens-, valamint a meghajtások összeszereléséből áll majd.

Az eseményre Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Szijjártó Péter is ellátogatott az Audi München belvárosában felépített standjára, ahol találkozott Gerd Walkerrel, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagjával és Alfons Dintnerrel, az Audi Hungaria igazgatóságának elnökével.

Balról jobbra: Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere
Fotó: Audi Hungaria

A rendezvényen két további győri kötődésű autót is kiállított a négykarikás vállalat: az Audi Q8 e-tron és az Audi e-tron GT modelleket. Az Audi Q8 e-tron elektromos hajtását, valamint az Audi e-tron GT külső karosszériaelemeit is az Audi Hungaria munkatársai készítik.

A győri vállalatnál 2018-ban indult az elektromotorgyártás. Azóta összesen több mint 460 000 elektromos hajtás készült Győrben.

Szöveg és kép: Audi Hungaria

 

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink