Íme a „nagy ellenzéki innováció": csekély érdeklődés övezi az ellenzéki előválasztást

Hírek
Üres sátor, a város forgata pillantást sem vet rá, mindenki igyekszik a maga dolgára. Nem, ezek nem hittérítők, hanem az ellenzéki előválasztásra felállított sátor a Blaha Lujza téren, ahová azokat várják, akik szeretnék eldönteni, hogy Karácsony Gergely vagy Horváth Csaba jusson be az ellenzéki play-offba.  

Január 28-tól lehet szavazni, hogy Karácsony Gergely (akit maga Gyurcsány Ferenc, vagy Bajnai Gordon is támogat) vagy Horváth Csaba kerüljön be az előválasztás következő körébe, ahol a pár százalékos Magyar Liberális Párt politikusa, Sermer Ádám, és a mindenkit süketnek gondoló Puzsér Róbert fog a párharc győztesére várni.

Karácsony és Horváth, annak rendje és módja szerint, egy vitával nyitottak, ahol két dolog történt: nem mondtak semmit, de abban legalább jól egyetértett egymással a Párbeszéd zuglói polgármestere és a szocialista politikus.

A két baloldali honatya közül nehéz eldönteni, hogy melyik a rosszabb. Horváth indult már a főpolgármesteri posztért, de Tarlós István mérföldekkel lehagyta a szocialistát. Karácsony Szemfényvesztő Gergely pedig egyik pártot hagyta ott a másikért, miközben bukott miniszterelnök-jelöltté avanzsált.

Az ellenzéki belharc láthatóan nem sok mindenkit érdekel, pedig a Blaha az egyik legforgalmasabb tere a fővárosnak, így azt sem lehet mondani, hogy kevés ember járkálna a környéken.

Az előválasztás első köre február harmadikáig fog tartani, ekkor fog kiderülni, hogy ki lesz Tarlós István „kihívója”.

Borítófotó: üresen tátong az előválasztási pavilon…

Ezek is érdekelhetnek

További híreink