Íme: a legnépszerűbb belföldi szálláshelyek

Hírek
A Szallas.hu friss felmérése szerint 8,3 százalékos bővüléssel zárta az első negyedévet a hazai turizmus. A honlap kutatásából kiderül, hogy az átlagos foglalási érték 36 730 forint volt, s minden tizedik szállás foglalásakor SZÉP-kártyás fizetést jelöltek meg az ügyfelek.

A szállásfoglalásokkal foglalkozó portál jelentése alapján Budapest a legnépszerűbb belföldi célpont, a fővárost követi a történelmi nevezetességeiről híres Eger, a dobogó harmadik fokát pedig Hajdúszoboszló foglalta el.

Az első három helyezettet három megyeszékhely követi, sorrendben Pécs, Szeged és Debrecen. Gyula a hetedik, míg a tízes lista végén hazánk nyugati turisztikai központjait találhatjuk: Hévíz a nyolcadik, Siófok a kilencedik és a sort Zalakaros zárja.

A Szallas.hu statisztikái alapján kijelenthető: belföldön a főváros lesz a legnépszerűbb választás a második negyedévben is. Budapest után még Eger, Siófok, Hajdúszoboszló és Gyula számíthatnak a legerősebb érdeklődésre. A nyár közeledtével azonban a Balaton partján elhelyezkedő települések is bizakodhatnak.

A külföldi célpontok közül Lengyelország, azon belül is Zakopane a leggyakrabban látogatott város, de a magyarok kedvelik Prágát és Erdélyt is.

 

Borítókép: A felújított Minaret Egerben (MTI/Komka Péter)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink